Vijesti / Osijek

Betlehemsko svjetlo stiglo u Osijek

Betlehemsko svjetlo stiglo u Osijek

Tijekom prošlog vikenda osječki javorovci su ostvarili putovanje na „tri“ nivoa“. Krenuli su u ranojutarnjim satima 16.12. u Beč na međunarodni susret izviđača koji su tijekom mise u  St. Francis of Assisi church preuzeli Betlehemsko svjetlo kao simbol mira, ljubavi i prijateljstva.

Prije mise naši su osječki javorovci s ostalim izviđačima u organizaciji Saveza Izviđača Hrvatske bili primjeni u Veleposlanstvo RH u Beču.

Nakon večernjeg razgledanja Beča i obilaska Adventa u Beču, u ranojutarnjim satima uputili su se u Zagreb, gdje su se okupili izviđači iz svih krajeva Lijepe Naše i na taj smo način ostvarili nacionalni susret izviđača. U zajedničkoj povorci sa Zrinjevca smo krenuli put Zagrebačke katedrale a na samom početku kolone izviđača bio je naš Domagoj Hajduković, koji je nosio zastavu Saveza Izviđača Hrvatske. Nakon mise u Zagrebačkoj katedrali uživali smo u Adventu u Zagrebu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon malog odmora krenuli su put Đakova gdje su ostvarili i „treći nivo putovanja“odnosno  regionalni susret izviđača iz Izviđačke Regije Istok (Slavonija i Baranja). Prije mise su i ovdje u Đakovu u našoj Slavoniji uživali u Adventu. U kasno večernjim satima vratili su se u Osijek  i žele prenijeti svima našim legama i legicama Betlehemsko svjetlo kao simbol života uz ljubav, mir, prijateljstvo i međusobno poštivanje i razumijevanje, jer izviđači stvaraju svijet boljim.

"S radošću čekamo izviđači susret osječkih izviđača na Adventu u Osijeku i zajedničkom prenošenju Betlehemskog svjetla našim Osječanima," kažu Javorovci.

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!