Vijesti / Osijek

Ladimirevci: Pijan i bez položenog vozačkog vozio neregistrirani auto

Ladimirevci: Pijan i bez položenog vozačkog vozio neregistrirani auto

Od 20 sati 9. prosinca do 6 sati 10. prosinca policijski službenici PU osječko – baranjske proveli su na području čitave županije pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača. Pojačane mjere provedene su u koordinaciji sa susjednim policijskim.

Prilikom provođenja akcije policijski službenici evidentirali su ukupno 49 prekršaja, od čega se 26 prekršaja odnosilo na upravljanje vozilom uz prisutnost alkohola u krvi vozača.

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su kod 29-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je 9. prosinca  u 23,55 sati u Ulici Ive Lole Ribara u Ladimirevcima upravljao neregistriranim osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je upravljao automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,50 grama po kilogramu (promila).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policijski službenici zatekli su u prometu još dva vozača uz prisutnost alkohola u krvi iznad 2,00 grama po kilogramu (promila) i to jednog vozača bicikla (2,48 promila) i jednog vozača osobnog automobila (2,04 promila).

U vrijeme provođenja pojačanih mjera nismo evidentirali niti jednu prometnu nesreću, kažu iz policje.

Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona (alkohol) prilikom provođenja pojačanih mjera jedna je osoba smještena u posebne prostorije, a sukladno članku 135. istog zakona (upravljanje pod zabranom) jedna je osoba uhićena.

U niže navedenoj tablici dat je pregled podataka o dobi vozača koji su zatečeni u prekršajima upravljanja vozilom uz prisutnost alkohola u krvi.

dob vozača

alkohol

18-24

13

25-30

4

31-40

3

41-50

5

preko 50

1

UKUPNO

26

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!