Vijesti / Osijek

Ivana Tojčić (32) iz Višnjevca ima samo jednu želju-ponovno normalno hodati!

Ivana Tojčić (32) iz Višnjevca ima samo jednu želju-ponovno normalno hodati!

Prije četiri godine ova mlada supruga i majka dvoje djece ostala je nepokretna. Dijagnosticiran joj je tumor leđne moždine i hitno je operirana. Operacija je uspjela, tumor je izvađen, ali Ivana i dalje ostaje nepokretna. Liječnici su joj rekli da više nikada neće prohodati. Uz veliki trud i volju nakon višemjesečne mukotrpne rehabilitacije, Ivana se vraća kući na štakama.



Ivani je utvrđena invalidnost od 90%, ali se bez obzira na to vratila na posao na pola radnog vremena. Iako voli svoj posao, Ivana ga ne može obavljati kao prije jer je bolest ostavila traga.

Danas Ivana hoda uz pomoć štapa ali samo na kraće relacije. Rečeno joj je da je medicinsko čudo jer je uspjela ponovno prohodati, ali da je ovo maksimum jer klasičnom fizikalnim terapijom ne može više postići nikakve rezultate.

Posjetom poliklinici Glavić u Zagrebu Ivani je vraćena vjera u daljnji oporavak. Poliklinika radi fizikalnu terapiju koja je trenutno najbolja za Ivanino stanje. U klinici prognoziraju da bi se Ivana mogla u potpunosti osloboditi štapa i biti puno stabilnija. Imaju zapažene rezultate u oporavku bolesnika sličnih Ivani i u još težim stanjima. Da su terapije djelotvorne dokazuje i činjenica da je na istim terapijama u Švicarskoj bila i naša stolnotenisačica Sandra Paović i uspjela se oporaviti uz pomoć terapija koje su sad dostupne i Ivani.

Najveći problem je u tome što HZZO ne pokriva liječenje,a tjedna terapija iznosi 10.200 kn. Preporuka klinike je da bi Ivana trebala proći 10-12 tjedana terapije. Ukupan iznos liječenja iznosio bi 120.000,00 kn koje si Ivana ne može priuštiti.

Iz tog razloga Ivani je potrebna pomoć dobrih ljudi kako bi mogla nastaviti s normalnim životom te kako bi se ponovno osjećala korisnom u društvu, a najviše od svega želi biti majka kakvu njena djeca zaslužuju.

Račun za uplatu:
Ivana Tojčić
IBAN:HR8824840083112361426
SWIFT:RZBHHR2X RBA

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kratak opis povijesti bolesti:

Ivanin križni put počeo je 2013. godine kad je zbog jakih bolova u leđima počela osjećati prve probleme. Neuspješna pa čak i kriva liječenja s dijagnozom križobolje, nakon nekoliko mjeseci doveli su do potpune nepokretnosti nakon čega joj je pronađen tumor u donjem dijelu leđa koji je ubrzo nakon toga odstanjen.

Mjesec dana Ivana je ležala u KBC-Osijek gdje je saznala da se radi o dobroćudnom tumoru. Prognoze neurokirurga nisu bile obećavajuće, rekao je da će ostati u invalidskim kolicima. Nakon bolnice poslana je na rehabilitaciju u Varaždinske toplice gdje je bila 5 mjeseci.

Oporavak u toplicama je bio mukotrpan fizički a pogotovo psihički. Unatoč tome Ivana nije odustajala. Nakon tri mjeseca prvi put je stala na noge. Kući se vratila na štakama i s hodom koji je bio jako težak. Nastavila je s rehabilitacijom kod kuće i u Otosu. Danas koristi štap.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!