Vijesti / Osijek

U Osijeku održan obrazovni program za mlade nezaposlene osobe

U Osijeku održan obrazovni program za mlade nezaposlene osobe

Besplatni obrazovni program Coca-Colina podrška mladima, koji mladim nezaposlenim osobama pruža mogućnost za stjecanje poslovnih i životnih vještina radi povećanja njihove zapošljivosti, jučer je uspješno završilo 50 polaznika iz Osijeka i okolice. Nakon Zagreba Osijek je drugi od četiriju hrvatskih gradova u kojemu je proveden program namijenjen sudionicima u dobi od 18 do 30 godina koji ne sudjeluju u drugim programima osposobljavanja, trenutačno su nezaposleni i u potrazi za poslom.



Poslovno planiranje, financijska pismenost, upravljanje vremenom te prodajne i pregovaračke vještine samo su neka od znanja koja su u sklopu trodnevnih radionica od 22. do 24. studenoga polaznicima prenosili iskusni predavači Vesna Kezdorf, dr. sc. Andrej Grubišić, Vesna Vrga Perović i Igor Brnečić. Osim poslovnih sudionici su stjecali i životne vještine kojima su ih podučavali Tanja Prekodravac, Valentina Penić i Ana Miletić, stručnjaci Grupe Selectio, vodeće grupacije specijalizirane za savjetovanje u ljudskim potencijalima i potrazi za kadrovima, ujedno partnera projekta. Životopisi svih odabranih kandidata ostat će i u njihovoj bazi kojom se mogu koristiti poslodavci u Hrvatskoj, što će polaznicima programa dodatno povećati mogućnosti za zaposlenje. Svojim su praktičnim iskustvima i savjetima u razvoju karijere u ulozi mentora polaznicima pomagali i Coca-Colini menadžeri.

Svi su polaznici uspješno završili ovaj program za koji im je regionalni rukovoditelj prodaje za Istočnu Hrvatsku Stijepan Petrović uručio potvrde pritom istaknuvši: „Polaznici su nas zaista ugodno iznenadili svojim trudom i zauzetošću pokazavši da Slavonija među našim mladim ljudima zaista krije talente. Svojim aktivnim sudjelovanjem i željom za znanjem omogućili su nam da im pružimo još kvalitetniji i korisniji program koji će poslužiti kao temelj za daljnju izgradnju njihovih vještina te poslovnih i životnih uspjeha, ali i nadogradnju programa budućim naraštajima polaznika. Nadam se da smo im uspjeli pomoći da otključaju potencijal koji se u njima krije te im iskreno želim ostanak te svijetlu budućnost u Hrvatskoj.“

Puni pozitivnih dojmova bili su i polaznici programa, među kojima i Irena Fešiš, koja je nakon primitka svoje potvrde rekla: „Unatoč velikomu iseljavanju mojih vršnjaka koji u Slavoniji ne vide svoju budućnost, ipak vjerujem da mi mladi imamo mnogo toga ponuditi kako bismo ostali u Hrvatskoj i doprinijeli boljoj budućnosti naših sredina. Zaista mogu reći da su predavači bili izvrsni i da će nam stečena znanja u tome biti više nego korisna. Već se neko vrijeme pokušavam zaposliti, pa će mi savjeti za traženje posla, ali i niz vještina koje smo imali priliku naučiti uvelike pomoći tijekom sljedećega razgovora za posao, a možda me i potaknuti da pokrenem nešto svoje.“

Osim u Osijeku i Zagrebu program Coca-Colina podrška mladima koji traje do 15. prosinca održat će se u Sisku i Splitu. Ove godine u programu sudjeluje ukupno 250 polaznika, ali će svi prijavljeni kandidati, koji zbog ograničenoga broja mjesta nisu dobili priliku za sudjelovanje u prvome krugu, tu mogućnost dobiti na dodatnoj radionici već početkom sljedeće godine.

Svim zainteresiranima koji se još nisu prijavili prigoda se pruža iduće dvije godine kad će se projekt proširiti i na druge hrvatske gradove te obuhvatiti ukupno više od dvije tisuće polaznika.

Više podataka o programu nalazi se na https://prijava.cocacolinapodrskamladima.hr/.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!