Vijesti / Osijek

Obavijest iz GPP-a: Ukinuta Tarifna unija

Obavijest iz GPP-a: Ukinuta Tarifna unija

Iz GPP-a Osijek javnost su izvijestili o prestanku s radom Tarifne unije između GPP-a i Panturista. Obavijest GPP-a prenosimo u cijelosti:

S obzirom na činjenicu da je tvrtka Panturist d.d. jednostrano pokrenula postupak raskida Ugovora o tarifnoj uniji s GPP-om, obavještavamo naše cijenjene korisnike da je Gradski prijevoz putnika d.o.o. omogućio sljedeća rješenja:

Od 1. prosinca 2017. do daljnjeg, postojeće kartice Tarifne unije više neće biti valjane u vozilima GPP-a. Sukladno tome, GPP će od 25. 11. 2017., samostalno prodavati mjesečne karte za sve putnike iz bivše Tarifne unije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pozivamo sve putnike iz bivše Tarifne unije na zamjenu postojećih kartica novim GPP-ovim Butrama. Zamjena postojećih kartica Tarifne unije biti će potpuno besplatna za korisnike, odnosno obavljati će se o trošku GPP-a, na prodajnim mjestima GPP-a (C. Hadrijana 1 i Pothodnik)

Putnici s područja bivše Tarifne unije gdje GPP obavlja vlastiti prijevoz, odnosno putnici iz općine Antunovac (Antunovac i Ivanovac) će za prosinac i na dalje, obavljati nadopune svojih novih kartica sukladno GPP-ovom Cjeniku, po sljedećim cijenama s uključenim sufinanciranjem:

OPIS

ANTUNOVAC

IVANOVAC

OPĆA KARTICA

500,00

550,00

UČENIČKA KARTICA OŠ

90,00

90,00

UČENIČKA KARTICA OŠ – ZA PROSINAC

0,00

0,00

UČENIČKA KARTICA (SŠ)-sufinancirana*

50,00

50,00

UČENIČKA KARTICA (SŠ)-sufinancirana* - ZA PROSINAC

0,00

0,00

STUDENTSKA KARTICA-sufinancirna

210,00

210,00

UMIROVLJENIČKA KARTICA

150,00

150,00

GODIŠNJA OPĆA KARTA (10 MJESEČNIH KARATA)

5.000,00

5.500,00

*Cijene karata sufinancirane od strane MZOS, OBŽ i Općine Antunovac.

Cijena karte ostaje ista u srpnju i kolovozu
D.D.K. (35 davanja žene, 50 davanja muški), slijepi, gluhi, - besplatne godišnje karte
Mjesečne karte vrijede za relaciju do grada i u gradu za tramvaje i autobuse!

Kako bi učenici s područja Općine Antunovac mogli ostvariti pravo na gore navedene sufinancirane karte, obvezni su na prodajna mjesta donijeti sljedeće dokumente:

- ovjerenu Zamolnicu i Suglasnost roditelja, koju mogu preuzeti s GPP-ovih službenih stranica www.gpp-osijek.com, ili podići na prodajnim mjestima GPP-a

- Potvrdu za ostvarivanje prava na sufinanciranje međumjesnog javnog prijevoza, u kojoj treba stajati da je odabrani prijevoznik GPP

VAŽNO: Ukoliko je učenik Potvrdu za ostvarivanje prava na sufinanciranje već dostavio u Panturist početkom školske godine, obvezan je ponoviti postupak i navedenu Potvrdu dostaviti na prodajno mjesto GPP-a, te će sufinancirani prijevoz od tada moći ostvariti samo u GPP-u.

Redovni studenti s područja Općine Antunovac, za ostvarivanje prava na sufinancirane karte obvezni su na GPP-ova prodajna mjesta donijeti:

- ovjerenu Zamolnicu, koju mogu preuzeti s GPP-ovih službenih stranica www.gpp-osijek.com, ili podići na prodajnim mjestima GPP-a

- presliku osobne iskaznice

POSEBNA POGODNOST ZA UČENIKE S PODRUČJA OPĆINE ANTUNOVAC

Kao našim najmlađim korisnicima, GPP će učenicima, olakšati vrijeme prilagodbe na novog prijevoznika, na način da će im do kraja 2017. godine omogućiti prijevoz GPP-ovim vozilima na relaciji od mjesta stanovanja do grada i u I. i II. gradskoj zoni (u tramvajima i autobusima), bez naknade!

Kako bi ostvarili pravo na ovu mogućnost, učenici su obvezni do 8. prosinca 2017. na GPP-ova prodajna mjesta (C. Hadrijana 1 i Pothodnik) dostaviti sljedeće:

- ovjerenu Zamolnicu i Suglasnost roditelja, koju mogu preuzeti s GPP-ovih službenih stranica www.gpp-osijek.com, ili podići na prodajnim mjestima GPP-a

- Potvrdu za ostvarivanje prava na sufinanciranje međumjesnog javnog prijevoza, u kojoj treba stajati da je odabrani prijevoznik GPP

U GPP-u će im se aktivirati (izraditi) i nadopuniti njihove nove Butre za period do kraja 2017. godine.

Svi ostali putnici kojima je odredište grad Osijek, a koji su do sada posjedovali kartice bivše Tarifne unije, od sada će moći na prodajnim mjestima GPP-a, zamijeniti svoje postojeće kartice novim GPP-ovim Butrama, također bez naknade, odnosno o trošku GPP-a, te ih nadopuniti sukladno važećem Cjeniku usluga prijevoza za grad Osijek.

VAŽNA NAPOMENA

S prestankom postojanja Tarifne unije, svim putnicima koji u Osijek dolaze s bilo kojim drugim prijevoznikom, odredišna točka biti će na gradskom autobusnom kolodvoru. S tim u svezi GPP je povećao učestalost polazaka tramvaja s kolodvora, čija vremena možete potražiti na službenim stranicama GPP-a www.gpp-osijek.com

SiB.hr
FOTO: Marko Mrkonjić/PIXSELL

 


Izdvojeno

Reci što misliš!