GPP predstavio Smarticu - aplikaciju za kupovanje tramvajskih karata

GPP predstavio Smarticu - aplikaciju za kupovanje tramvajskih karata

gpp smartica

GPP Osijek je uveo, prvi u Hrvatskoj, mogućnost digitalne prodaje tramvajskih karata koje putnici brzo i jednostavno mogu kupiti preko svojih mobilnih uređaja. Projekt je predstavljen jučer na press konferenciji.

"Nakon testiranja, koje je bilo priprema za uvođenje inovativnog sustava naplate što uključuje pristup novim tehnologijama, a korisnicima usluge omogućuje jedinstveno korisničko iskustvo, usluga će se uvesti kao uobičajena u GPP sustavu. Ova se usluga prvi put uvodi upravo u gradu Osijeku, što ponovno dokazuje da GPP nastavlja s već uobičajenom višegodišnjom praksom uvođenja novih tehnologija u svoje poslovanje, a sve sa svrhom podizanja razine usluge javnog prijevoza u našem gradu" rečeno je na jučer na predstavljanju.

Digitalne karte putnici mogu kupiti putem posebne besplatne aplikacije – Smartice za pametne mobilne telefone na operativnim sustavima iOS i Android. Smarticu je moguće preuzeti preko Google Play ili Apple Store trgovina, a kako je GPP nedavno uveo besplatni superbrzi bežični internet u tramvajima, aplikaciju možete besplatno preuzeti u samom tramvaju i odmah ju isprobati.

Upute za korištenje vrlo su jednostavne. Za kupnju jednokratne digitalne karte po cijeni od 11 kuna ili dnevne po cijeni od 35 kuna, nije potrebno upisivati i ostavljati podatke o kreditnoj kartici, nego je dovoljno u Smartici odabrati vrstu karte koju želite kupiti, a potvrda o plaćanju stiže u obliku SMS-a na vaš mobilni telefon, sa svim podatcima o naplaćenom iznosu. Matični telekom operator teretit će račun putnika za iznos kupljene karte te za naknadu za izvršenu platnu transakciju.

Aplikaciju mogu koristiti korisnici svih telekom operatora koji se nalaze u sustavu Smartice: VIPnet, T-mobile, Simpa, Tomato i Bonbon. Poveznice za preuzimanje aplikacije, kao i odgovori na najčešće postavljana pitanja o korištenju Smartice dostupni su na: http://www.gpp-osijek.com/smartica/

Tekst: Radio Osijek
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

No events