Vijesti / Osijek

''Brzi'' vlak Podravka od Osijeka do Zagreba sad putuje gotovo pet sati

''Brzi'' vlak Podravka od Osijeka do Zagreba sad putuje gotovo pet sati

Hrvatske željeznice nastavile su s neobičnom ponudom putovanja nakon ljetne akcije "Vlakom na more" u sklopu koje su nudile putovanja iz Osijeka u Šibenik u trajanju od 24 sata, piše Glas Slavonije.

Od ove jeseni postignut je novi "rekord", a to je dostigla Podravka InterCity koja je ostala, navodno, jedina brza željeznička linija između Osijeka i Zagreba. To putovanje nekada je trajalo tri i pol sata, kasnije je to postalo četiri sata, a sada je dosegnulo "rekord" od gotovo pet sati.

Točnije, za 272 kilometra potrebno mu je četiri sata i 40 minuta, pa se jednostavnom računicom dolazi do podatka da mu je prosječna brzina 61 kilometar na sat. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dva su obrazloženja konduktera HŽ-a: jedno je zbog novih rasporeda križanja vlakova zbog kojeg se nešto duže čeka u Koprivnici. Jasno je kako vlak na putu iz Zagreba staje na samo 11 postaja, a jedino duže zadržavanje ima u Koprivnici gdje stoji 15 minuta.

Nadalje, sljedeće obrazloženje dotiče se pravog razloga, a to je loše stanje pruge zbog koje vlak niti ne smije ostvariti veću brzinu jer postoji opasnost od nesreće. Cijena karte je 150 kuna.

Kako Glas Slavonije ističe, osim tog vlaka HŽ do Osijeka nudi još samo dva vlaka, i to putnički kojim putovanje traje 5.49 sati i koji nudi samo drugi razred, a cijena karte je tek 20 kuna niža nego za IC vlak, 131 kunu, te putnički jutarnji vlak koji nudi i prvi razred te putovanje tek četiri minute duže od onoga IC vlakom i 10 kuna jeftinije. 

Zanimljiva je činjenica kako se istovremeno autobusom iz Zagreba može doći za 3.40 sati po cijeni od 125 kuna. 

SiB.hr
FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

 


Izdvojeno

Reci što misliš!