Vijesti / Osijek

Policija za Martinje zaustavila 40 pijanih vozača

Policija za Martinje zaustavila 40 pijanih vozača

U cilju sprječavanja prometnih nesreća tijekom vikenda, kada se na području čitave Republike Hrvatske, a tako i na području naše županije, održavao narodni običaj krštenja mošta, odnosno, „Martinje“, policijski službenici provodili su akciju pojačanog nadzora prometa.

Svoje su aktivnosti usmjerili i na sprječavanje vožnje pod utjecajem alkohola i opojnih droga, a samim time na povećanje ukupne razine sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom provođenja akcije policijski službenici evidentirali su ukupno 294 prekršaja, od čega se 40 odnosilo na upravljanje motornim vozilom uz prisutnost alkohola u krvi vozača i jedan na upravljanje vozilom uz prisutnost droga u organizmu. Policijski službenici obavili su kontrolu ukupno 944 vozača. Od 40 vozača kojima je utvrđena prisutnost alkohola u krvi, 31 je bio vozač osobnog automobila i 9 biciklista.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U vrijeme akcije, na području PU osječko – baranjske evidentirali smo osam prometnih nesreća. Dvojici sudionika prometnih nesreća evidentirali smo nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi, stoji u izvješću PU osječko-baranjske.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!