Vijesti / Osijek

Osječka mula preživjela zlogasni zatvor smrti u Paragvaju i vraća se u Hrvatsku

Osječka mula preživjela zlogasni zatvor smrti u Paragvaju i vraća se u Hrvatsku

Početkom 2011. godine mladi Osječani Mirko Novaković i Domagoj Tobler "pali" su sa 1,2 kilograma kokaina na aerodromu u paragvajskom Asunciónu. Za skupinu kriminalaca prenosili su paketiće droge koje su progutali u kapsulama. Mirku je pozlilo na aerodromu, jer se dan ranije najeo, a nije smio i tako su ih otkrili.

2013. godine osuđeni su na 18 godina zatvora. Iz Toblera je izvađeno 18 kapsula s paketićima droge, a iz Novakovića 37.

Nakon sedam godina provedenih po zloglasnim zatvorima u Paragvaju zbog šverca kokaina, u Hrvatsku bi uskoro trebao biti vraćen Mirko Novaković (26).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Paragvajski zatvor  Tacumbo u gradu Asuncion jedan je od nazloglašenijih u Paragvaju. U njemu se nalazi oko 4 tisuće zatvorenika (izgrađena je za kapacitet od 1.500), a u smjeni ga čuva samo 45 čuvara. Česte su pobune i tučnjave, a Todler je, prema pisanju Glasa Slavonije, dva puta u Tacumbi bio izboden.

Nakon što su osuđeni na 18 godina zatvora, kaznu su služili odvojeno u različitim zatvorima. Ministarstvo pravosuđa potvrdilo je da je u tijeku postupak premještaja Mirka Novakovića u Hrvatsku.

- Paragvajska nadležna tijela dala su suglasnost za to. Drugooptuženi Tobler nije zatražio premještaj u Hrvatsku - objavilo je Ministarstvo pravosuđa.

Vjeruje se da će Novaković ostatak kazne služiti u Remetincu i da bi u studenom mogao stići u Hrvatsku. Tobler je tijekom 2016. podnio zahtjev za izručenje Hrvatskoj, ali ga je povukao. Navodno je to učinio jer ne želi ostaviti dijete u Paragvaju.

SiB.hr
FOTO: Zoran Marinović

 


Izdvojeno

Reci što misliš!