Vijesti / Osijek

Osijek najuspješnija kontinentalna, a Baranja najbolja ruralna destinacija u 2017. godini

Osijek najuspješnija kontinentalna, a Baranja najbolja ruralna destinacija u 2017. godini

U srijedu 25. listopada, u Malom Lošinju su otvoreni Dani Hrvatskog Turizma 2017. najveći poslovni strukovni skup u Hrvatskoj koji godišnje okupi oko 1500 domaćih i stranih sudionika.

Grad Osijek tom je prilikom dobio priznanje za najuspješniju turističku destinaciju kontinentalne Hrvatske u 2017. godini, a nagradu je u ime predsjednika Turističke zajednice grada Osijeka, gradonačelnika Osijeka  Ivana Vrkića preuzeo direktor Turističkog ureda Saša Uranjek.

Prilikom otvaranja Dana turizma, ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je kako je Hrvatska i ove godine bila jedno od najatraktivnijih europskih odredišta, a tijekom večeri dodijeljene su nagrade Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i Hrvatske gospodarske komore (HGK) u kategorijama destinacije i atrakcije godine, a u poslovnom sektoru nagrade „Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku“ te za najbolje djelatnike u turizmu „Čovjek ključ uspjeha u turizmu“.

osijek.najdestiancija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I Baranja najbolja

U kategoriji Najbolje ruralne destinacije na kontinentu, nagrada je otišle „preko Drave“ u Baranju, Turističkim zajednicama Baranje, Bilja i Draža, dok je najbolji domaćin turističkog OPG-a (obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva) Richard Apel iz OPG Tri Mudraca iz Karanca.

Ostale nagrade „najboljima“ prvog dana DHT-a otišle su u Karlovac, Rovinj, Split, Crikvenicu, Maslinicu, Zadar i Opatiju.

dodjela nagrada
FOTO: Marko Prpic/PIXSELL

Put do proglašenja Osijeka najboljim

Priznanje odnosno nagradu dodjeljuje Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica, dok su stručni žiri koji je obilazio turističke destinacije činili predstavnici Ministarstva turizma, HTZ-a, HGK, te turistički novinari. Nakon prezentacija turističkih sadržaja u Gospiću sredinom rujna, a prema točno utvrđenim kategorijama uz dozu šarma svakog od prezentera, u kojoj je sudjelovalo desetak kandidiranih gradova, uslijedio je obilazak destinacija te naposljetku izbor finalista u kome su se natjecali gradovi Osijek, Samobor i Krapina. Pobjedničko priznanje gradu Osijeku zasigurno će biti poticaj za daljnji još uspješniji turistički razvoj, koji bi se ogledao u još boljem povezivanju javnog i privatnog sektora u kreiranju novih turističkih proizvoda.

Nagrada pripada svim Osječanima

"Dan nakon primitka ove prestižne turističke nagrade koja nas je zaista razveselila, zahvaljujemo još jednom svima koji su joj pridonijeli, a to su svakako ostali turistički djelatnici, agenti koji nam dovode grupe turista autobusima i riječnim cruiserima, vodiči koji su turistima često „prvi Osječani“ s kojima se susreću te tako stvaraju prvi dojam o nama ostalima, vlasnici smještajnih objekata i restorana među kojima su i oni već proglašeni najboljima u Hrvatskoj, trgovci, organizatori zanimljivih manifestacija, djelatnici u državnim i gradskim javnim službama poput vozača tramvaja i autobusa čija uslužnost i osmjeh pri kupnji karte ostaje u sjećanju svakom turistu, vozači automobila koji zaista redovito propuste pješake na prijelazima (vjerujte nam, to je jedan od „detalja“ koji turisti prvog primijete u Osijeku!), djelatnici u sportu, kulturi, zabavi, djelatnici Unikoma koji brinu za čistoću grada i urednost parkova, pa i svi sugrađani koji brinu o svojim uređenim okućnicama i predvrtovima kao i svim ostalim Osječankama i Osječanima koji na razne druge načine čine naš Grad na Dravi lijepim mjestom za život i posjet." poručuju iz TZ Osijek.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!