Tijekom 24-satnog nadzora brzine osječko-baranjska policija evidentirala 201 prekršaj

Tijekom 24-satnog nadzora brzine osječko-baranjska policija evidentirala 201 prekršaj

Jučer, 18. listopada s početkom u 6 sati, na području Policijske uprave osječko – baranjske, započela je akcija pojačanog 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila.

Građani su pozvani da se uključe u provođenje akcije na način da predlože lokacije na kojima žele da se nazire brzina. Od pristiglih 10 prijedloga građana na području ove policijske uprave, svi su uvršteni u lokacije za nadzor brzine, a akcija je provedena na još 87 lokacija koje su određene sukladno prosudbama policijskih postaja.

Cilj ove akcije bio je, osim represivno, djelovati i preventivno na sve vozače te građene upoznati s načinom rada policijskih službenika prilikom nadzora brzine.

Na području Policijske uprave osječko – baranjske akcija je provedena na ukupno 97 lokacija. Policijski službenici evidentirali su ukupno 201 prekršaj brzine, od čega su 177 prekršaja utvrdili policijski službenici, dok su 24 prekršaja zabilježila tehnička sredstva (automatske kamere za brzinu postavljene uz prometnice).

Također, u provođenje akcije uključili su se i predstavnici medija koji su s lokacije koja je bila na prijedlog građana popratili akciju. Nadalje, na lokaciji u Čepinu su bila nazočna djeca drugog razreda Osnovne Škole Vladimir Nazor koji su napisali poruke koje se odnose na vozače i brzinu.

Ovakve akcije provodit će se i u buduće, uz prethodne najave, kako bi se što veći broj vozača naveo na poštivanje ograničenja brzine, a u cilju zaštite njihovih i  života svih ostalih sudionika u prometu.

SiB.hr
FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja