Vijesti / Osijek

Bijelo-plave klupe na lijevoj obali

Bijelo-plave klupe na lijevoj obali

Prema ideji Savjeta mladih Grada Osijeka, do sredine listopada klupe na lijevo obali Drave postaju bijelo-plave.

a5225f26cb9a15c90c3bfeb2c172f25f.jpgPrema ideji Savjeta mladih Grada Osijeka, do sredine listopada bit će realiziran još jedan u nizu projekata koji će pridonijeti uljepšanju okoliša, ali i promociji Osijeka i njihovih značajki.

Naime, članovi Savjeta mladih gradskim su čelnicima predložili da se drvene klupe koje se na lijevoj obali Drave nalaze na potezu između pješačkog mosta i Zoološkog vrta oboje u bijelu i plavu boju, dakle, koja predstavlja Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- "Nama se svidjela ideja jer je efektna, a jednostavna je za realizaciju i nije skupa. Naime, nabava dovoljnih količina bijele i plave boje za drvo stoji najviše 2.000 kuna, koje ćemo izdvojiti iz gradskog proračuna, a posao će obaviti članovi Savjeta mladih i drugi volonteri. Upravo sada biramo odgovarajuću nijansu plave" - ističe Milan Kamenko, pročelnik gradskog Upravnog odjela za stambeno-komunalno gospodarstvo i promet.

Na tom potezu smještene su ukupno 102 klupe, koje će se bojiti naizmjence – jedna u bijelu, druga u plavu boju. Predviđeno je da sav posao bude obavljen za jedan dan.

Reakcije građana

"Predviđeno je da akciju bojenja provedemo idući vikend ili onaj nakon toga, ovisno o vremenu. Hoće li se i druge klupe u Osijeku bojiti u bijelo-plavu kombinaciju, ovisi o nizu elemenata, pa tako i o cijeni i reakciji građana", ističu u Gradu.

T. Levak (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!