Vijesti / Osijek

U Osijeku otvorena informatička radionica za gluhoslijepe osobe

U Osijeku otvorena informatička radionica za gluhoslijepe osobe

Uz potporu i donaciju Osječko-baranjske županije i Zagrebačke banke, članovi Udruge gluhoslijepih osoba Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije (UGsO Osijek) uspjeli su nabaviti tri nova računala, čitač ekrana i tri govorne jedinice s pripadajućom opremom, odnosno opremiti informatičku radionicu prilagođenu i namijenjenu gluhoslijepim, slijepim i slabovidnim osobama.

Tako je jučer 11. listopada 2017. godine, u prostorijama Udruge u pothodniku na Trgu Ante Starčevića u Osijeku prigodno otvorena ova radionica.

Predsjednik UGsO Osijek Željko Bosilj posebno je zahvalio županu Ivanu Anušiću, njegovim zamjenicima Goranu Ivanoviću i Petru Lagatoru koji su podržali prijedlog i uz donaciju uspjeli realizirati projekt kojim se omogućava članovima Udruge, ali i svim građanima, studentima i učenicima, osobama s invaliditetom bolju komunikaciju, pristup informacijama i edukaciju.

Zamjenik župana Goran Ivanović izrazio je zadovoljstvo što će zahvaljujući novoj opremi članovima Udruge i drugim osobama s invaliditetom biti omogućena primjerena edukacija, a još više što im se na taj način omogućava i olakšava pristup informacijama, a time se i kvaliteta njihova života diže na višu razinu.

- Ova oprema je neophodna ovim divnim ljudima u njihovoj želji i htijenju da se na trenutak približe njima trenutno nedostupnim informacijama te će im očito pomoći u svakodnevnom životu – rekao je dožupan Ivanović te najavio kako će Županija pomoći da se radionica opremi i programom za glasovne naredbe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!