Vijesti / Osijek

Mađari preko osječke tvrtke prali novac od računalne prijevare

Mađari preko osječke tvrtke prali novac od računalne prijevare

Osječko-baranjska policija kazneno je prijavila četvoricu mađarskih državljana tereteći ih da su u Osijeku osnovali tvrtku preko koje su prali novac od računalne prijevare počinjene na štetu tvrtke iz Velike Britanije.

Županijski sud u Osijeku odredio im je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, dok se prvoosumnjičeni ne nalazi na području Hrvatske, objavilo je osječko Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama.

Osumnjičenike u dobi od 25, 42, 47 i 51 godine tužiteljstvo tereti da su u od 1. lipnja do 3. listopada, u cilju prikrivanja nezakonitog porijekla novca osnovali tvrtku sa sjedištem u Osijeku kako bi na njezin račun uplaćivali novac pribavljen kaznenim djelom računalne prijevare.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon što im je na račun tvrtke uplaćeno oko 595 tisuća kuna koje potječu od računalne prijevare na štetu tvrtke iz Velike Britanije, osumnjičenici su podigli oko 85 tisuća kuna, dok im je ostatak novca banka odbila isplatiti zbog sumnje da se radi o novcu pribavljenom kaznenim djelom.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!