Vijesti / Osijek

Novi načelnik PU osječko-baranjske: Represija prema biciklistima će se smanjiti

Novi načelnik PU osječko-baranjske: Represija prema biciklistima će se smanjiti

Na poziv župana Ivana Anušića jučer je u sjedištu Osječko-baranjske županije održan je sastanak župana s predstavnicima Policijske uprave Osječko-baranjske.

O dosadašnjem radu Policijske uprave, ali i planovima za budućnost govorili su novi načelnik Policijske uprave Ladislav Bece, voditelj Sektora za sigurnost cestovnog prometa Berislav Horvatić, načelnik Sektora kriminalističke policije Josip Adrić i načelnica Sektora za granicu Dubravka Vilhelm.

Načelnik Bece je istaknuo kako će u budućnosti osnažiti prevenciju i aktivnosti usmjerene prema edukaciji djelatnika Policije kao i prema građanima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Represija koja se posljednjih godina provodila prema biciklistima zasigurno će se smanjiti, a promotivnim i edukativnim aktivnostima nastojat ćemo potaknuti svijest biciklista o tome da su oni kao sudionici u prometu znatno ranjiviji od vozača automobila te ih upoznati s ponašanjima koja će ih učiniti sigurnijim sudionicima u prometu - kazao je Bece.

Istaknuli su i sve manji broj kaznenih djela razbojništva i krađe na području Osječko-baranjske županije te dodali kako je sigurnost građana naše Županije na zavidnoj razini. Sektor granične policije intenzivno radi na pripremi schengenske evaluacije te ujedno granice Županije kontrolira bez poteškoća.

- Drago mi je da su moja razmišljanja kao i razmišljanja ključnih ljudi naše Policijske uprave vrlo slična i siguran sam u buduću uspješnu suradnju. Edukacija i prevencija policajaca na terenu, ali i građana zasigurno će rezultirati pozitivnim pomacima. Građanima treba približiti rad policijskih djelatnika i smisao policije u društvu, a to se može postići boljom međusobnom komunikacijom – rekao je nakon sastanka župan Anušić.

U Osječko-baranjskoj županiji djeluje i Županijsko vijeće za prevenciju kriminaliteta, a u budućnosti će se suradnja s Policijskom upravom intenzivirati.

SiB.hr
FOTO: Marko Mrkonjić/PIXSELL

 


Izdvojeno

Reci što misliš!