Jubilarni 20. Osječki jesenski sajam ovog vikenda na Pampasu

Jubilarni 20. Osječki jesenski sajam ovog vikenda na Pampasu

osjecki jesenski sajam 2017

Jubilarni dvadeseti put ovoga će tjedna od petka do nedjelje biti održan Osječki jesenski sajam na sajamskom prostoru na Pampasu. Kako se tradicionalno održava u vrijeme jesenske sjetve glavna tema bit će mu poljoprivreda, no na sajmu sudjeluje i više od 200 izlagača s područja prehrane,zdravlja, graditeljstva, stanovanja i ekologije, a i ove godine pripremljen je čitav niz popratnih sadržaja.

U sklopu sajma održat će se nacionalno ocjenjivanje meda, predstavljanje tvrtki članica Hrvatske gospodarske komore i članova osječko-baranjske Obrtničke komore te organizirani nastup mađarskih gospodarstvenika u suradnji s Hungarian National Trading House-om.

Direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović kazao je na konferenciji za novinare kako je sajam mjesto okupljanja gospodarstvenika i obrtnika, s ciljem prezentacije i poboljšanja prodaje njihovih proizvoda.

- Sajmovanje kao brend grada zavrjeđuje posebnu pozornost gradske uprave, jer sajam pridonosi jačanju regionalne konkurentnosti, a tvrtka Osječki sajam, s 20-godišnjim iskustvom postala je regionalni lider u sajamskoj djelatnosti i jedina je sajamska kuća na području istočne Hrvatske, kazala je  osječka dogradonačelnica Žana Gamoš.

Ocijenivši osječki sajam jednim od najznačajnijih regionalnih jesenskih sajmova, posebice u području poljoprivrede, predsjednik osječke Županijske komore Zoran Kovačević istaknuo je kako komora ove godine organizira nastup za 31 tvrtku, pri čemu se preferiraju male tvrtke, koje su na svojim početcima ili su u prvom kontaktu s realnim tržištem.

Predsjednik županijske Obrtničke komore Darko Knežević izvijestio je kako ta komora sufinancira nastup 12 izlagača, ocijenivši kako i dalje treba ulagati u sajam i sajamsku industriju, jer je sajmovanje druga industrija u svijetu po profitabilnosti, odmah iza farmaceutske.

SiB.hr

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja