Vijesti / Osijek

Susjeda iz pakla: Svakodnevno hrani golubove, ne mogu se riješiti izmeta i perja, a strahuju i od zaraze

Susjeda iz pakla: Svakodnevno hrani golubove, ne mogu se riješiti izmeta i perja, a strahuju i od zaraze

Tri stanarke iz Opatijske ulice iz Osijeka požalile su što su ondje kupile stan. Susjeda M.G. redovito hrani golubove te im na taj način zagorčava život.

Golubovi su im prvi susjedi, našli su sigurnu oazu u praznim ogradama tzv. francuskim prozorima, a stanari se ne mogu riješti njihovog izmeta i perja. Oko zgrade se ne može proći, a da se ne ugazi u golublji izmet, zbog čega stanari strahuju od zaraze. Stanari koji hrane golubove ne računaju da će ta hrana privući ostale životinje poput miševa i štakora, piše Glas Slavonije.

"Ptice ulaze i u ventilacijske otvore na kojima nema zaštitne mreže. Sav taj izmet, perje i prašina padaju na moj francuski balkon i niz moje prozore, što je odvratno! Ovamo sam se tek nedavno doselila i kad sam zamolila gospođu da prestane hraniti golubove, samo mi je okrenula leđa. Kažu mi drugi susjedi da je prije dosta godina dobila spor nakon što su je zbog iste stvari tužili neki njezini susjedi, no u to je vrijeme, navodno, hranjenje golubova bilo dopušteno", rekla je jedna stanarka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mnogi susjedi ne mogu objesiti rublje na prozor, što stanari u drugim zgradama mogu, ulazi im golublja nečistoća u stan čim nekoliko minuta ostave otvoren prozor.

"Uselila sam se ovamo prošle godine i pokajala se! Najgore je kad se izlegu mladi golubovi, jer ne mogu ni jedan prozor otvoriti od njihova paperja", rekla je jedna stanarka zgrade iz Opatijske ulice.

Predstavnica suvlasnika Anita Soldić kaže kako je već nekoliko puta zabranila susjedi da hrane golubove, no ona se brani sudskom presudom koji je dobila prije nekoliko godina.

Sustanari čekaju prvi korak Zavoda za stanovanje, no smatraju da će nakon nekog vremena opet biti sve po starom i da će se golubovi nastavit hranit, piše Glas Slavonije.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!