Vijesti / Osijek

U Osječko-baranjskoj županiji 440 prvašića manje nego lani

U Osječko-baranjskoj županiji 440 prvašića manje nego lani

Nakon više od dva i pol mjeseca zazvonila su školska zvona. I dok su učenici i roditelji uzbuđeni zbog početka nastave, školske su klupe sve praznije pa je na području Osječko-baranjske županije čak 440 prvašića manje.

U osnovne škole na području Osječko-baranjske županije u novu je školsku godinu krenulo 21.496 djece, što je 507 manje nego u prošloj godini, a prvašića je 2.449 dok ih je prošle godine bilo 2.889. Županijska pročelnica za prosvjetu Snježana Staščik kaže kako je to samo odraz stanja u društvu, odnosno pojačanog iseljavanja iz Slavonije. „Trend je takav već nekoliko godina. Bojim se da će ti podaci biti još lošiji. I sama sam svjedok iseljavanja i poznajem barem 10 obitelji koje su odselile u potrazi za boljim životom jer nisu imali posao ili dovoljno sredstava za život“, rekla je Staščik za naš radio.

No, ima i dobrih vijesti. Primjerice, djeca u osječkoj Osnovnoj školi Franje Krežme ponovno će moći na školsko igralište, jer će Filozofski fakultet dobiti parkirališta koja Grad Osijek izuzima iz sustava naplate, a zauzvrat će ustupiti prostor na kojem je igralište. Gradski pročelnik za društvene djelatnosti Dražen Alerić novinarima je danas rekao kako je „pitanje trenutka“ kada će Sveučilište staviti potpis na ugovor kojim se to dogovara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače,  OŠ Franje Krežme je i jedna od 150 škola u zemlji uključenih u projekt e-škole, pa su – kaže ravnateljica Jadranka  Jurić - učenike dočekale velike novine poput bežičnoga interneta, pametnih ploča i tableta.

I za ovu godinu Grad Osijek osigurao je besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola, dok će se za radne udžbenike, bilježnice i sve ostalo potrebno školarcima – roditelji sami pobrinuti.

Izvor: Radio Osijek

 


Izdvojeno

Reci što misliš!