Vijesti / Osijek

Biciklistička staza od Antunovca do Osijeka bit će osvijetljena LED rasvjetom

Biciklistička staza od Antunovca do Osijeka bit će osvijetljena LED rasvjetom

Započeli su radovi na izgradnja nove energetski učinkovite javne rasvjete biciklističke staze od Antunovca do Josipin dvora na u dužini 1,6 km, što je prva faza osvjetljavanje biciklističke staze na području Općine Antunovac, a druga faza obuhvaća projekt od Ivanovca do Antunovca uz državnu cestu u dužini 1,8 km. Ovaj projekt obuhvaća postavljanje 41 kom čeličnih stupova rasvjete sa energetski učinkovitim LED svjetiljkama.

Izgradnja novog sustava rasvjete povećati će prometnu sigurnost biciklista, a ujedno udovoljavati uvjetima zaštite okoliša i energetske učinkovitosti sustava.

Projekt je ukupne vrijednosti 600.000,00 kuna i sufinanciran je sredstvima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja sa iznosom od 200.000,00 kuna, a ostatak sredstava će osigurati Općina Antunovac iz svog proračuna.

Biciklistička staza povezuje dijelove naselja Općine Antunovac – Antunovac i Josipin dvor i spaja Općinu Antunovac s gradom Osijekom, tako da će se projektom pridonijeti podizanju komunalne opremljenosti i standarda života svih stanovnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Postojeća biciklistička infrastruktura dio je rute koja je povezana s gradom Osijekom, transnacionalnom rutom EuroVelo 6 i prekograničnom rutom Hrvatska – Mađarska, projektom će se utjecati na povećanje zdravog načina i turističke aktivnosti te većoj iskoristivosti biciklističke infrastrukture u turističke svrhe.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!