Vijesti / Osijek

U Osijeku obilježen Međunarodni dan nestalih osoba

U Osijeku obilježen Međunarodni dan nestalih osoba

I nakon 25 godina od Domovinskog rata, Hrvatska još uvijek traga za 1533 hrvatska branitelja i civilnih žrtava, čulo se jučer na središnjem obilježavanju Međunarodnog dana nestalih osoba u Osijeku.

Pred zajedničku grobnicu neidentificiranih posmrtnih ostataka na osječkom Centralnom groblju, izaslanstva predsjednice države, Sabora, Županije, grada i udruga, položili su vijence i zapalili svijeće.

Predsjednik županijske Udruge obitelji nestalih i zatočenih Ilija Lovrić kaže kako se ove godina ne razlikuje od nekih prethodnih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Osječko-baranjska županija traga za još 86 osoba koje se vode kao nestale, kaže predsjednica Saveza Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir.

Hrvatska je potpisala sporazum o suradnji s Bosnom i Hercegovinom te Crnom Gorom, ističe ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i nada se kako će i Srbija pokazati dobru volju za suradnjom.

aebc8e5fe86685528524ce1e10620887.jpg

U javnosti se stječe dojam kako ni jedna Vlada nije dovoljno učinila jer se osobe za koje dobro znamo da su sudjelovale u agresiji na Hrvatsku, slobodno šeću i po Osijeku, zapošljavaju se u državnim službama i uživaju dobrobiti koje im je dala država protiv koje su ratovali. Mogli bi barem reći svoju istinu, naglasio je Anušić. Cijelu sliku upotpunila je Spomenka Kušić, majka iz Vinkovaca koja traga za svojim sinom. Kaže kako još ima nade da će pronaći njegove posmrtne ostatke i dostojno ga sahraniti.

dan nestalih3

Tijekom cijelog dana, na glavnom Trgu Ante Starčevića u Osijeku, Uprava za zatočene i nestale pri Ministarstvu branitelja predstavlja aktivnosti u procesu traženja nestalih osoba.

Tekst: Radio Osijek
Foto: SiB.hr

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!