Vijesti / Osijek

Četvrti Farm show ovog vikenda u Sportskoj zračnoj luci Osijek-Čepin

Četvrti Farm show ovog vikenda u Sportskoj zračnoj luci Osijek-Čepin

Od 25. do 27 kolovoza poljoprivrednici će moći vidjeti i isprobati najnovije poljoprivredne strojeve na svjetskom tržištu .

Na prostoru od 8500 četvornih metara izlagat će 29 izlagača. Prestavit će najnovije profesionalne poljoprivredne strojeve na svjetskoj razini. Naglasak je na prezentaciji rada strojeva u polju koje će svi zainteresirani moći isprobati. Njihova se vrijednost mjeri u milijunima eura.

- Održavanje Farm show-a u Osijeku potaknula je prije 4 godine Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u Hrvatskoj, nezadovoljna stanjem i ponudom mehanizacije na hrvatskom tržištu. Mislili su također kako Osijek, kao centar poljoprivredne proizvodnje u Slavoniji i Hrvatskoj, zaslužuje jednu takvu manifestaciju, istaknuo je predsjednik udruge Darko Aračić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Riječ je o profesionalnom sajmu za profesionalne korisnike-obiteljska poljoprivredna gospodarstva i tvrtke koje od poljoljoprivrde žive. Zahvaljujući ponajprije realizaciji sredstava iz Programa rurarnog razvoja, u Mjerama 4.1.1. i 4.1.2.,   zastoj u prodaji poljoprivrednih strojeva u Hrvatskoj ove je godine ipak manji i sporuke su krenule, dodao je Aračić i pojasnio kako udruga prati evidenciju registracije traktora. Procjenjuje kako će u Hrvatskoj ove godine biti prodano oko 500 novih traktora.     

- Svaka manifestacija u Osijeku koja okuplja ljude je dobrodošla. Mi smo ratarski kraj, središte hrvatske poljoprivredne proizvodnje i ovaj pothvat koji je napravljen u tri godine zaista zaslužuje svaku pohvalu. U današnje vrijeme nije jednostavno organizirati i održati nešto što traje godinama, a s druge strane usko specijalizirani sajam nužan je u svim djelatnostima pa tako i u ratarstvu. Nadamo se da će Farm show u godinama koje dolaze još ojačati regionalni karakter, potaknuti širenje poljoprivredne proizvodnje u Osječko-baranjskoj i okolnim županijama te da će Osijek postati centar opskrbe poljoprivrednim strojevima i za poljoprivrednike iz susjednih zemalja, rekao je zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota.      

Izvor: Radio Osijek


Izdvojeno

Reci što misliš!