Vijesti / Osijek

Zračna luka Osijek obara rekorde u broju putnika

Zračna luka Osijek obara rekorde u broju putnika

Zračna luka Osijek, sudeći po najnovijim brojkama, obara sve rekorde. Od početka godine na Klisu je stiglo više od 20 tisuća putnika, a taj broj još uvijek raste. Najviše je to uočljivo u srpnju u kojem zabilježen daleko veći broj putnika u odnosu na isti mjesec prošle godine. U Zračnoj luci ovu godinu već proglašavaju najboljom dosad. No tu ne namjeravaju stati, jer u planu su nove međunarodne linije.

Zrakoplovom iz Osijeka trenutačno se može u Zagreb, Rijeku, Pulu, Split, Dubrovnik, ali i izravno za Stuttgart i Basel. Linija za Njemačku očekivano se pokazala dobrom, no i ona za Švicarsku pun je pogodak, jer ti su letovi gotovo stalno popunjeni. Sve to rezultiralo je ukupnim povećanjem broja putnika.

"Sam srpanj je u usporedbi sa srpnjem prošle godine bolji za 42%, na razini cijele godine u usporedbi sa prošlom je nam to bolje za 20%, povećan je i broj operacija zrakoplova. Kao što smo i najavljivali ovo će biti najbolja godina od izgradnje aerodroma, a ono što nas posebno veseli je to da sve te linije koje prometuju u ovoj ljetnoj sezoni se nastavljaju i u zimskoj sezoni reda letenja", rekao je direktor Zračne luke Osijek Domagoj Marinić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na domaćim linijama koje subvencionira Ministarstvo prometa, dosad je putovalo više od 7 i pol tisuća osoba. Taj broj također raste.

"To se pokazalo jako dobro u frekvencijama u kojima se leti i dane u kojima se leti. Karata za Split u 8 mjesecu više i nema, nešto malo ima u rujnu, a isto tako i sve ostale destinacije su jako dobro popunjene. Na međunarodnim linijama prema Baselu i Stuttgartu je već letjelo preko 7 tisuća putnika iako su te linije sa prometovanjem počele negdje sredinom svibnja", dodaje Marinić.

Letovi za ova dva odredišta, dodaje Marinić, nastavit će se do kraja godine tako da se očekuju još veće brojke. Na tome se neće stati. Već neko vrijeme u planu Zračne luke Osijek ponovno je uspostavljanje onih „starih“ linija kao i uvođenje novih.

"Želja nam je ponovno uspostaviti liniju za London, pokazala se jako dobro kada je niskotarifna kompanija Raynair letjela na toj liniji. Sada surađujemo sa nove dvije niskotarifne kompanije, svakako je u svim razgovorima kada dogovaramo nove linije London ta prioritetna destinacija uz Frankfurt i Köln. Tako da iduće godine očekujemo da neke od tih destinacija se uvrste u led letenja tih kompanija", kaže Marinić.

A ono što se još uskoro očekuje jest dovršetak adaptacije putničke zgrade, čime bi se putovanja iz Zračne luke Osijek trebala podići na još višu razinu.

Izvor: Republika.eu/STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!