Vijesti / Osijek

Besplatni udžbenici za osječke osnovnoškolce

Besplatni udžbenici za osječke osnovnoškolce

Grad Osijek i u novoj će školskoj godini osigurati besplatne udžbenike za više od 7.000 učenika osječkih osnovnih škola, a na roditeljima je da nabave radne bilježnice, radne udžbenike i potrebni pribor.

Grad Osijek od 2014. godine osigurava besplatne udžbenike za osnovnoškolce pa će tako biti i u nadolazećoj školskoj godini za preko 7.000 učenika. Kako je pojasnio voditelj Odsjeka za prosvjetu Grada Osijeka Davor Brust bit će to posljednja godina iz prvog ciklusa udžbenika koji se nasljeđuju iz godine u godinu pa će Grad vjerojatno nagodinu kupiti nove udžbenike za osječke osnovce.

Grad Osijek osnovnoškolcima daje udžbenike, a roditelji moraju kupiti radne bilježnice, radne udžbenike i pribor. Korisnicima socijalne skrbi Grad će kupiti i radne bilježnice i radne udžbenike.

U ovoj godini Grad je izdvojio 260.000 kn za nabavu udžbenika tzv. "generacijske razlike" jer iz godine u godinu razredi nisu s jednakim brojem učenika pa uvijek treba nadokupiti određeni broj knjiga.

Roditeljima koji su udžbenike kupili Grad ne može vratiti sredstva, no, kako ističe Brust, vjerujemo da roditelji znaju za projekt besplatnih udžbenika koji se provodi već 4. godinu.

Ove je godine na javnom natječaju za nabavu udžbenika izabrana Osječka trgovina papirom OTP. Posao koji su do sada obavljale Narodne novine nastavlja OTP pa učenici mogu očekivati udžbenike u školskim klupama čim počne škola 4. rujna.

Izvor: Radio Osijek

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!