Vijesti / Osijek

Osječanka Ines Grahovac proglašena najboljom fotografkinjom Foto dana mladih

Osječanka Ines Grahovac proglašena najboljom fotografkinjom Foto dana mladih

Osječanka Ines Grahovac proglašena je najboljom autoricom Foto dana mladih i pobjednicom u kategoriji reklamne fotografije, u kategoriji turističke fotografije pobjednik je Srbin Lazar Katančević, a umjetničke fotografije Španjolka Leonor Laura Racal Rodriguez.

Ceremonijal proglašenja najboljih održan je u ponedjeljak navečer u Atriju Veleučilišta, a u ime žirija u sastavu: Lili Zaneta, Denis Stošić i Dinko Neskusil, direktor festivala Filip Trezner rekao je da posao žirija nije bio lagan jer je uvođenjem međunarodnog karaktera kvaliteta fotografija povećana, time i konkurencija.

Fotograf Stošić rekao je pak da su ga radovi inspirirali i da dolazi sjajna generacija fotografa i umjetnika. Primajući nagradu, Grahovac je pohvalila organizaciju manifestacije i sudjelovanje na Foto danima mladih nazvala važnim iskustvom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Foto dani mladih najbolje su mjesto za svakog mladog fotografa", rekla je. Lazar Katančić, koji je na FDM-u već bio, smatra da je Karlovac u kojem su održana tri od dosadašnjih sedam izdanja Foto dana mladih, najbolji izbor i da bi se s preseljenjem u bilo koji drugi grad izgubio poseban duh koji natjecanje ima. Pokrovitelji Foto dana mladih, natjecanja za sudionike od 16 i 21 godine, su Ministarstvo kulture i Hrvatski audio vizualni centar te Karlovačka županija i Grad Karlovac. Rodriguez, pobjednica umjetničke fotografije, rekla je kako je razmišljala o tome da se prestane baviti fotografijom, ali da su je projekt u Hrvatskoj i nagrada koju je osvojila "u potpunosti razuvjerili".

Ipak, najvažnijim što će ponijeti s Foto dana mladih je, kaže, druženje sa sudionicima s kojima dijeli zajedničku ljubav prema fotografiji. Tijekom Foto dana mladih održano je niz izložbi, predavanja i dabata te glazbenih večeri, a direktor festivala Filip Trezner najavio je da će ovaj jedinstveni projekt koji kroz umjetnost fotografije promovira turističke potencijale i hrvatsku prirodnu i kulturnu baštinu naredne godine biti još veći i bolji.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!