Vijesti / Osijek

Na dan otvaranja novog zatvara se stari kolodvor

Na dan otvaranja novog zatvara se stari kolodvor

Za točno tjedan dana, na dan Osječko-baranjske županije, planirano je otvaranje novog autobusnog kolodvora. Postavlja se pitanje što će biti sa starim kolodvorom u Kašićevoj ulici.

Kako bi se izbjegla situacija slična onoj u Novom Sadu gdje dosta autobusa dolazi na stari kolodvor, osječka gradska uprava odlučila je istodobno s otvaranjem novog kolodvora krenuti u obnovu Kašićeve ulice na potezu starog, derutnog kolodvora.

- Riječ je o najsuvremenijem autobusnom kolodvoru u Hrvatskoj i želja gradske uprave je da u potpunosti bude u funkciji. Zbog toga na sam dan otvaranja novog kolodvora krećemo s obnovom Kašićeve ulice, tako da će prijevoznici moći koristiti isključivo novi kolodvor na zadovoljstvo svih putnika - rekao je gradonačelnik Bubalo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo novi autobusni kolodvor gradio se prema modelu javno privatnog partnerstva u kojemu je Grad Osijek ustupio zemljište, dok će privatni investitor Osijek-Koteks objektom gospodariti slijedećih 30 godina. Kolodvor će se prostirati na 1400 kvadratnih metara, a imati će 16 perona i podzemnu garažu s ukupno 250 parkirališnih mjesta.
U drugoj fazi projekta planirana je izgradnja hotela s pratećim ugostiteljskim sadržajima.

Tekst: sib.hr



Izdvojeno

Reci što misliš!