Vijesti / Osijek

Vrdoljak: U Zagrebu ću biti 'servis' Osijeku i Osječanima

Vrdoljak: U Zagrebu ću biti 'servis' Osijeku i Osječanima

Danas je Ivan Vrdoljak ponovno dogradonačelnik, ovaj put u koaliciji s HDSSB-om,te predsjednik Središnjeg odbora HNS-a, no sve je češće na meti kritika građana. Jedni mu zamjeraju da su se on i ljevičarski HNS u gradskoj vlasti "utopili" u desničarskom HDSSB-u, drugi da je premalo u javnosti, treći da nema projekata, četvrti da je "jednom nogom u Zagrebu" jer nakon parlamentarnih izbora "puca" na mjesto u nekom ministarstvu... Što nekadašnji "čovjek s mudima" kaže na sve to?

"HNS se nije 'utopio' u drugoj stranci, dapače dobili smo mnogo veću 'vidljivost' nego ikada do sada. Rezultati mjesnih izbora i sve ankete to potvrđuju. HNS je u dvije godine ove vlasti narastao s nekadašnjih 6,8 posto na gotovo osam posto u gradu. Priče su jedno, ali konkretne brojke i statistike pokazuju drugo", uzvraća Vrdoljak, koji posebno hvali suradnju s gradonačelnikom Krešimirom Bubalom i dogradonačelnicom Danijelom Lovoković.

"Nemam se potrebu svuda pojavljivati u javnosti, normalno je da to više čini gradonačelnik. Uspjeli smo u teškom poslu koji smo si zacrtali - da stabiliziramo grad Osijek, da više ne bude 'grad slučaj' i da uvedemo red u niz stvari. Sada slijede veliki projekti", najavljuje.
Priznaje kako on mnogima jest prva asocijacija na HNS u Osijeku, ali tvrdi kako paralelno stvaraju niz novih imena poput Stjepana Čuraja, Zorana Ranđelovića i Dražena Alerića.

"HNS je stranka koja je potpuno homogena i stabilna u Osijeku. Nema podjela, prelazaka i nezadovoljstava". Svoje česte odlaske u Zagreb objašnjava činjenicom da se nalazi u vrhu stranke i ističe:

"Sigurno da mi nije svejedno, kao niti ikome, kako će završiti slijedeći parlamentarni izbori". No, gdje sebe vidi u slučaju izvjesne pobjede 'ljevice'? Mnogi tvrde kako mu je osigurano mjesto u nekom ministarstvu, primjerice, gospodarstva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Otvoreno ću reći: želim da osječki političari, iz bilo koje stranke, imaju što veći utjecaj u nacionalnoj politici! Ako mi pobijedimo na izborima i ukaže mi se prilika za odlazak u Zagreb, sigurno ću biti korisniji Osijeku tamo. Pritom bih ostao dogradonačelnik-volonter, što znači da više ne bih opterećivao gradski proračun, a zasigurno ću redovito dolaziti u Osijek. Ukratko, bio bih 'servis' Osijeku i Osječanima u Zagrebu", zaključio je.

Projekti

"Ne volim svojatati projekte, svi su oni naši, zajednički, sve ih potpisuje 'Snaga grada'", odmah je uzvratio na pitanje: "Koji su to konkretno HNS-ovi projekti u Osijeku?" No, na naše inzistiranje, pristao je nabrojiti neke.

"Dražen Alerić je HNS-ov gradski pročelnik, a njegove domene su kultura, sport i obrazovanje. Dakle, mi smo 'gurali' obnovu osnovnih škola, stabilizaciju sustava dječjih vrtića, uvođenje studentskih kredita, mnoge kulturne programe... Osim toga, ja sam operativno zadužen za gospodarstvo i pregovore s investitorima, primjerice, za Gospodarsku zonu Tenja, Avenue Mall i buduću tvornicu etanola. Vodim i velike projekte kao što su gradnja Aquaparka na lijevoj obali Drave i Osijek Wireless. Posebno sam ponosan na realizaciju projekta 'Grad - prijatelj djece'", zaključuje.

Odgovor Darku Bajti

Prošloga tjedna Darko Bajto, predsjednik HSLS-a Osječko-baranjske županije, izjavio je kako se šokirao kada je vidio da Vrdoljak želi biti ministar energetike, "jer se očito malo precijenio", te kako HNS uopće ne vidi kao liberalnu opciju, odnosno konkurenciju HSLS-u.

"Ministarstvo energetike ne postoji, niti će postojati ako pobijedi Savez za promjene. Dakle, priča o 'ministru energetike' nije istina. Što se tiče drugoga, Vesna Pusić je dopredsjednica europskih liberala u trećem mandatu. HNS, pa i u Osijeku, zadnjih deset godina brani liberalne ideje više nego, recimo, HSLS koji u Osijeku dobiva manje glasova nego što njegovi čelnici imaju hektara zemljišta u Baranji".

Tekst: T.Levak (www.glas-slavonije.hr)


Izdvojeno

Reci što misliš!