Vijesti / Osijek

Svečano otvoren obnovljeni Studentski dom u Osijeku

Svečano otvoren obnovljeni Studentski dom u Osijeku

U nazočnosti ministrice znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženke Divjak danas je svečano otvorena obnovljena zgrada Studentskog doma na adresi I.G. Kovačića 4 u Osijeku.

Ovom značajnom događaju za studente Sveučilišta J.J Strossmayera u Osijeku, uz rektora prof.dr.sc. Željka Turkalja, nazočili su i gradonačelnik Ivan Vrkić, župan Ivan Anušić te pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Dragan Jelić.

Zgrada je rekonstruirana i modernizirana, energetski učinkovitija, prilagođena studentima s invaliditetom, a od 193 ležaja, 72 % predviđeno je za studente u socijalno nepovoljnom položaju. U provedbi projekta sudjelovali su osječko Sveučilište kao nositelj i Studentski centar u Osijeku kao partner.

FOTO >>> ''Stari dom'' u novom ruhu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sve su sobe klimatizirane, opskrbljene hladnjacima i internetskih priključcima. Po dvije sobe dijele zajednički sanitarni čvor, na svakom je katu čajna kuhinja, a u domu su i prostorije za učenje te pranje rublja. Zgrada je obnovljena po najvišim energetskim standardima, sa solarnim kolektorima i toplinskim dizalicama.

- Ovim projektom željelo se podići kvalitetu života studenata osječkog Sveučilišta, smanjiti troškove studiranja te povećati pristup visokom obrazovanju za redovite studente. poručio je rektor.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!