Vijesti / Osijek

Kazne do 7000 kuna za prekršitelje komunalnog reda!

Kazne do 7000 kuna za prekršitelje komunalnog reda!

Susjed redovito izvodi psa da obavi nuždu ispod mog prozora, pošaljite komunalnog redara neka ga kazni! Vidio sam kamion kako istovara tri kubika građevinskog otpada uz zapadnu obilaznicu...

To su samo  neke od dojave građana o problemima i kršenju odredbi komunalnog reda, ali nisu od pomoći bez konkretnih dokaza za otkrivanje počinitelja i sankcioniranje.

"Niti znamo koji je to susjed i gdje živi, kao što nije identificiran odlagatelj otpada jer nema saznanja o registracijskoj oznaci vozila", otkriva Milan Kamenko, v.d. pročelnika gradskog Upravnog odjela stambeno-komunalnog gospodarstva i prometa. Apelirajući na savjest sugrađana, Kamenko poziva Osječane na suradnju s komunalnim redarstvom u otkrivanju prekršitelja bez koje će vandali i dalje biti bez imena, a štetu plaćati Grad iz gradskoga proračuna, odnosno Osječani. Godinama je poznato kako se većina pojedinaca neće nekomu zamjerati prijavljivanjem nedjela nego to traži od redara koji nije svemoguć. Ni novinari, ni gradska uprava ne pamte da je bilo hrabrih Osječana koji bi svjedočili na sudu protiv vandala, uličnih drvosječa, nekulturnih i neodgovornih vlasnika pasa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Tajništva upravnih odjela, Grada i zaposlene u odsjecima zovu građani uznemireni raznoraznim problemima, zatrpavaju nas e-mailovima, ali kakva korist od komunikacije bez konkretne prijave. Pozivam sugrađane, ako imaju mogućnost, neka fotografiraju ili snime problematičnu situaciju i prekršitelja! Točno je da nije bilo hrabrih pojedinaca, ali svi moramo promijeniti ponašanje na zajedničku dobrobit. Bez toga će teško biti ostvaren komunalni red, makar novi predviđa i sankcije do novčane kazne u visini 7.000 kuna", zaključuje Kamenko.

Tekst: N.Špoljarić (Glas Slavonije)

  


Izdvojeno

Reci što misliš!