Vijesti / Osijek

Na špicu 'jezika' u Zimskoj luci 15-metarski spomenik hrvatskom vojniku?

Na špicu 'jezika' u Zimskoj luci 15-metarski spomenik hrvatskom vojniku?

Hrvatski časnički zbor grada Osijeka jučer je javnosti predstavio svoja dva nova projekta koja bi se u velikoj mjeri trebala financirati sredstvima Europske unije.

Radi se o uređenju Veteranskog doma u bivšem hotelu Mursa i o izradi novog spomenika hrvatskom vojniku na lukobranu Zimske luke.

Prvi projekt multifunkcionalnog Veteranskog doma podržao je i ministar branitelja Tomo Medved i uz potporu gradskih i županiskih vlasti realno je očekivati da se do jeseni okonča dokumentacijska priprema kako bi se prije kraja 2017. mogao objaviti javni natječaj za izvođenje radova Veteranskog doma koji bi imao i komercijalnu, samoodrživu funkciju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za drugi projekt, izradu 15-metarskog spomenika hrvatskom vojniku, Hrvatski časnički zbor grada Osijeka već je dobio dozvolu Hrvatskih voda, vlasnika zemljišta, ali branitelji ističu kako se po pitanju tog spomenika ništa neće raditi bez javne rasprave i ostale neophodne procedure.

spomenik branitelju

- Bio bi to središnji spomenik Domovinskom ratu na ovom prostoru i na kojem bi se odvijale svi najvažniji državničke, lokalni i braniteljski protokoli. Spomenik legi, hrvatskom vojniku bi bio jedan povijesni prikaz i općenito ratova koji su se vodili na ovom području. Osim samog spomenika na lukobran bi se smjestilo i više elemenata koji bi prikazivali  ratnu i razvojnu povijest grada, poručuju iz Zbora.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!