Vijesti / Osijek

VoIP – revolucija komunikacije po diskontnoj cijeni

VoIP – revolucija komunikacije po diskontnoj cijeni

Poduzetnički inkubator BIOS u svojstvu BSC-a (Business Support Center) projekta „E-poslovanje: Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja" organizira jednodnevni seminar „VoIP – revolucija komunikacije po diskontnoj cijeni".

Poduzetnički inkubator BIOS u svojstvu BSC-a (Business Support Center) projekta „E-poslovanje: Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja" (financiran sredstvima Europske unije unutar programa IPA Regionalni razvoj - regionalna konkurentnost i Vlade Republike Hrvatske) organizira jednodnevni seminar „VoIP – revolucija komunikacije po diskontnoj cijeni".

199c0fcb3fd0b86fca18b362d8902946.jpg

Seminar je namijenjen poduzetnicima početnicima, poduzetnicima koji imaju potrebu za modernizacijom telekomunikacijskog sustava te koji žele uštedu u telefoniji, voditeljima financija te svima onima koji želje usvojiti nova znanja o VoIP-u te pripadajućoj opremi kao i načinima implementacije u poslovne sustave.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Komunikacija je oduvijek bila nužni faktor uspješne tvrtke i uspješnog poduzetnika, bilo da se radi o internoj komunikaciji u tvrtki, komunikaciji s poslovnim partnerima i/ili komunikaciji s klijentima. Prava informacija u pravo vrijeme ponekad je presudna za poslovanje. Dostupnost poduzetnika poslovnim partnerima i/ili klijentima vrlina je koja se može i zna cijeniti. No, aktivna svakodnevna komunikacija (fiksna i mobilna te međunarodna) financijski je i zahtjevna, a to je pogotovo izraženo kad su u pitanju više lokacija i/ili više telefonskih (fiksnih i/ili mobilnih) linija po lokaciji.

Kako trošak telekomunikacijskih usluga često zna i jest značajnija stavka u režijskim troškovima, a poduzetniku je aktivnost komuniciranja nužna, potrebno je pronaći mogućnost da se ti troškovi smanje. Donedavno su jedine mogućnosti bili raznorazni korisnički paketi i tarifne opcije raznih operatera, ali brojnost istih je zahtjevala velik vremenski angažman u istraživanju te u kombiniranju istih; aktivnosti za koje poduzetnik često nema vremena.

Dostupnošću VoIP (Voice-over-Internet Protokol) komunikacije poduzetnicima (ali i privatnim subjektima) u RH otvorile su se nove mogućnosti za osjetnim smanjenjem troškova, kao i za dodatnim mogućnostima poput glasovnog VPN-a, osjetno povoljnijih ili čak besplatnih razgovora prema nacionalnim i brojnim međunarodnim mrežama kao i IP telefonskih centrala, fax-to-mail usluge i dr. Cilj seminara je upoznati poduzetnike s potencijalom VoIP-a, s načinom implementacije IP telekomunikacijske opreme te drugim aktivnostima koje za uzrok imaju osjetnu uštedu u telekomunikacijskim troškovima, modernizaciju telekomunikacijskog sustava, glasovno povezivanje zaposlenika na i između lokacija tvrtke te dr.

Polaznicima će biti prenešen know-how za ostvarivanje osjetnih ušteda u troškovima telefonije, načinima za opremanje tvrtki IP telefonskom opremom uz minimalno ulaganje te za sinergiju fiksne i mobilne poslovne telefonije uz optimizaciju komunikacije te minimiziranje troškova.

Predavač je Saša Gvozdenović, suosnivač Centra za informatičko obrazovanje, koji će, potaknut iskustvima iz prakse, polaznike upoznati s načinom kako modernizirati tvrtku uz minimalne troškove. Višegodišnje iskustvo u projektiranju i implementaciji ICT rješenja, konstatno usavršavanje kroz stručne seminare (PUMA, Microsoft certifikacija, Centar za poduzetništvo i dr.), sukreator i predavač niza tečajeva i seminara ICT tematike (tečaj „Internet bez straha" održavan u suradnji sa GiSKO i Grad Osijek, predstavljen na konferenciji „e-Hrvatska za e-Uključivost" u prosincu 2008. god.u Beču te dr.). Centar za informatičko obrazovanje je mlada edukacijska ustanova, osnovana krajem 2009. god., no osnivač (inače vlasnik i osnivač uspješne ICT tvrtke AD Rem iz Osijeka) u Centar unose svoje iskustvo rada na i sa edukacijskim projektima. Centar za informatičko obrazovanje surađuje s Poduzetničkim inkubatorom BIOS, te je planirana suradnja s više institucija koje podupiru neobaveznu edukaciju, kako poslovnih tako i privatnih korisnika.

Seminar će se održati 30.05.2011. u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora BIOS, J. J. Strossmayera 341 (Poduzetnički inkubator BIOS, objekt A) u vremenu od 12:00 do 16:00 sati.

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 031 / 209-955 ili na [email protected].

 


Izdvojeno

Reci što misliš!