Vijesti / Osijek

Na Pannonian Challengeu predstavljen prvi mobilni hostel na svijetu

Na Pannonian Challengeu predstavljen prvi mobilni hostel na svijetu

Prošlog proljeća pisali smo o inovativnim Osječanima koji su osmislili prvi mobilni hostel na svijetu. Sada, nešto više od godinu dana poslije, njihova ideja doživjela je i realizaciju!

Ideja je to mladih Osječana Mihovila Grgurića i Tina Vidovića te starijeg im kolege Zagrepčanina Ivana Malića, a na nju su došli zahvaljujući vlastitim, uglavnom lošim iskustavima sa smještajem na festivalima.

Prototip je postavljen i otvoren proteklog vikenda  na osječkom Pannonian Challengeu, najvećem natjecanju u ekstremnim sportovima u ovom dijelu Europe. Dužine je 6.5 metara (2.4m u transportnom modu). Ima četiri sobe. Dvije sobe su dvokrevetne, dvije su četverokrevetne, a ukupni kapacitet je 12 osoba. Sobe su klimatizirane.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za izradu prvog "Nearby hostela"  trebalo im je 6-7 mjeseci, a dijelovi su stigli iz niza zemalja, Italije, Austrije, Njemačke, Rumunjske, a sve su odradile osječke tvrtke

nearby hostel1

- Mi smo priča iz Osijeka i tako nam je i prirodno bilo na prvo predstavljanje odradimo na nekom osječkom festivalu. Ekipa iz Pannonianan je bila fantastična i izašli su nam u susret sa svime. Reakcije ljudi su također bile pozitivne. Dolazili su, gledali, raspitivali se, a neki su odmah htjeli i rezervirati spavanje. To je za nas pokazatelj da smo pogodili optimum festivalskog smještaja, rekao nam je Mihovil Grgurić, član tima zadužen za marketing.

Cijeli koncept mobilnog hostela je zaista jednostavan. Transport je standardni, a za širenje na operativni mod je potrebna 1 minuta, za namjestiti sve ostalo još 5 do 10 minuta. Sve se bazira na brzini setupa i iskoristivosti prostora.

Ekipa je svoj projekt započela lani sa crowdfunding kampanjom na Indiegogo.

- Mi smo nekako otpočetka znali da financijsku konstrukciju nećemo zatvoriti kroz Indiegogo, ali isto tako smo znali da je to odličan način da priču gurnemo u svijet. Taj medijski dio je proradio, objavili su nas DailyMail, Huffington Post, MTV, itd., ali smo bili i featurani na sluzbenoj stranici Stevea Aokija. Javnost je popratila medijsku kampanju, negativnih kritika gotovo da i nije bilo, reakcije su bile pozitivne, priča nam Mihovil.

nearby hostel1

Na naš upit koji su im planovi za budućnost, odgovaraju nam kako ove godine planiraju izradu još većeg mobilnog hostela, dužine 13m, s 25 kreveta i sanitarni dio hostela (tuševi+wc). Duguročno planiraju ponuditi i dodatan sadržaj uz hostele, ali zasad im je prioritet veći broj kreveta.

Ciljano tržište su im veliki europski festivali, a mi dečkima možemo samo poželjeti puno sreće u daljnem radu.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!