Vijesti / Osijek

Ništa od povezivanja cestom Filipovice i Bosutskog naselja

Ništa od povezivanja cestom Filipovice i Bosutskog naselja

Stanovnici osječkog naselja Filipovica, ali i svi oni koji iz istočnog dijela grada na posao dolaze u Industrijsku zonu, još će morati pričekati na najavljeno spajanje cestom s Bosutskim naseljem.

Iako žive samo dva kilometara zračne linije od središnjeg osječkog trga, stanovnici ovog naselja automobilom moraju ići skroz okolo preko kružnog toka kod čepinske zračne luke u Ulici Sv. Leoploda Bogdana Mandića, što im svakodnevno produžuje put za nekoliko kilometara.

Ovaj problem nije riješen ni prilikom nedavnog proširivanja južne osječke obilaznice. Iako je u projektu predviđeno čvorište "Filipovica" kojim bi se naselje spojilo s ulicom Sv.Leopolda Bogdana Mandića, čak je ostavljen i podvožnjak za to, zbog pravno imovinskih problema ništa se nije napravilo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jednostavnije rješenje bila bi izgradnja pružnog prijelaza u Bistričkoj ulici. Ulica je to koja spaja Filipovicu s Bosutskim naseljem, ali  ju presjeca đakovačka pruga.

U proračunu Grada Osijeka za 2017. godinu izdvojeno je 1.5 milijuna kuna za izgradnju tog prijelaza i radovi su najavljeni s dolaskom ljepšeg vremena.

Lijepo vrijeme odavno je došlo, a od raspisivanja natječaja  i početka radova opet ništa. Kako saznajemo od pročelnice Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo, komunalno-stambeno gospod., promet i zaštitu okoliša te mjesnu samoupravu, Ljiljane Belajdžić, problem je u suglasnosti nadležnih tijela.

- Grad je osigurao navedena sredstva za izgradnju pružnog prijelaza, no kako nisu prispjele suglasnosti nadležnih tijela potrebne za realizaciju projekta (željeznička infrastruktura nije u nadležnosti Grada) nije moguće započeti planirano, rekla je Belajdžić.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!