Vijesti / Osijek

U Sarvašu otvoren najmoderniji dječji vrtić u Hrvatskoj

U Sarvašu otvoren najmoderniji dječji vrtić u Hrvatskoj

Jedan od najmodernijih vrtića na našim prostorima jučer je otvorio svoja vrata! Prvi niskoenergetski vrtić “Ribica” u Sarvašu energetski je nulte kategorije, što konkretno znači da će se uskoro sam isplatiti.

Niskoenergetski dječji vrtić zahtijeva minimalnu energetsku potrošnju za zagrijavanje prostora. Odabirom gradnje niskoenergetskog objekta pokazujemo ekološku osviještenost i svjesno utječemo na smanjenje potrošnje neobnovljivih energenata.

Zgrada vrtića građena je od recikliranog materijala, recikliranog betona, dakle ne radi se o montaži drvenih panela. Sobe dnevnog boravka su višenamjenske te su za odgojne skupine izgrađene na južnoj strani zgrade upravo zbog energetske učinkovitosti. Postavljeni su brisoleji koji će omogućiti da djeca imaju i dovoljno svjetla, a da ipak budu zaštićena od sunca. Na sjevernoj strani su nusprostorije, kuhinja, ostave, prostorije za odgojitelje i slično.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Završeni su građevinski radovi na Dječjem vrtiću Ribica u Sarvašu, najmodernijem vrtiću na razini cijele države. Prijavili smo se na natječaj za financiranje opremanja iz sredstava Europske unije te uskoro očekujemo odgovor kako bismo u potpunosti završili ovaj vrijedan projekt, izjavio je gradonačelnik Ivan Vrkić prilikom posjete vrtiću.

vrtic sarvas1

- Danas je otvoren novi vrtić u Sarvašu na koji sam izuzetno ponosna! Umalo se odustalo od tog projekta, ali uz našu upornost i razumijevanje Gradske uprave, realiziran je ovaj prelijepi projekt. Veliki dio sredstava je osiguran kroz Fond za energetsku učinkovitost, a dio kroz proračun Grada Osijeka. Novi vrtić kreće s radom u rujnu ove godine, nakon što se kompletno opremi. Novost je i jaslička skupina, tako da Sarvašani neće više morati najmlađe voditi u vrtiće u Osijek, objavila je na svom Facebook profilu predsjednica MO Sarvaš, Ivana Davidović.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!