Vijesti / Osijek

Wizz Air dolazi u Osijek

Wizz Air dolazi u Osijek

Wizz Air, najveća niskotarifna zrakoplovna kompanija u srednjoj i istočnoj Europi, započet će sa letovima iz Zračne luke Osijek. Riječ je o redovnoj zrakoplovnoj liniji Basel-Osijek-Basel.

Zrakoplovna kompanija Wizz Air slijeće na Zračnu luku Osijek u petak, 19. svibnja u 18:45 sati, a polijeće za Basel u 19:15 sati. Wizz Air će prometovati dva puta tjedno zrakoplovom tipa Airbus A320 sa 180 sjedećih mjesta, i to ponedjeljkom i petkom, pružajući korisnicima praktičan red letenja pogodan za kratka vikend putovanja, no isto tako i za poslovna putovanja. Zrakoplovne karte se za ove destinaciju mogu kupiti po cijenama od samo 14,99 eura * na wizzair.com. ili u putničkoj agenciji Zračne luke Osijek.

EuroAirport se nalazi u srcu zapadne Europe na raskrižju triju zemalja: Francuske, Njemačke i Švicarske. Očekuje se kako će nova linija ojačati poslovne odnose između Hrvatske i navedene tri zemlje, a istovremeno će potaknuti i turizam u oba smjera.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovom linijom Osijek postaje druga hrvatska zračna luka u sve većoj WIZZ mreži - s obzirom da ova zrakoplovna kompanija već prometuje na tri niskotarifne linije od Splita do London Lutona u Velikoj Britaniji i do Katowice i Varšave u Poljskoj.

Wizz Air sada povezuje 141 destinaciju u 42 zemlje, pružajući milijunima putnika pouzdane zračne linije, vrlo niske cijene, kao i prijateljsku uslugu usmjerenu dobrobiti potrošača.

Direktor Zračne luke Osijek Domagoj Marinić: "Usmjerenost kompanije "Wizz Air" na promociju Grada Osijeka i Slavonije i Baranje čini ih našim dobrim partnerom s kojima želimo u narednih par godina proširiti suradnju i postati njihova prva baza u Hrvatskoj. Ove godine će na ovoj liniji za Basel letjeti preko 16 tisuća putnika. Inauguracijski let s izvrsnom popunjenošću nam pokazuje da je Basel kao destinacija izvrstan izbor koji je našim putnicima iznimno interesantan. Ova nova linija iz Osijeka  je još jedan korak k tome da postanemo čvorište za niskotarifne kompanije koje putnicima po povoljnim cijenama nude vrlo atraktivne destinacije.”

Gabor Vasarhelyi, voditelj korporativnih komunikacija tvrtke Wizz Air: "Oduševljeni smo što ćemo prisustovati slavlju na Wizz Air-ovom prvom letu iz Osijeka. Najnovija WIZZ usluga povezuje Zračnu luku Osijek s EuroAirportom, pružajući putnicima iz Hrvatske povoljan pristup trima zemljama istovremeno - Francuskoj, Njemačkoj i Švicarskoj. Pored jačanja poslovnih odnosa između navedenih zemalja, očekujemo i da će ova niskotarifna linija privući više posjetitelja u Slavoniju, što će potaknuti turističku i ugostiteljsku industriju u regiji. Veselimo se nastavku plodnog partnerstva sa Zračnom lukom Osijek kako budemo uvodili još niskotarifnih ruta u Hrvatsku".

 


Izdvojeno

Reci što misliš!