Vijesti / Osijek

VIDEO: Izrađuje se nova županijska prostorno prometna studija

VIDEO: Izrađuje se nova županijska prostorno prometna studija

Nakon godina iščekivanja i jednog neuspješnog pokušaja grad Osijek bi uskoro trebao dobiti prostorno-prometnu studiju grada i šire okolice.

Ona bi konačno trebala ponuditi rješenja za brojne goruće probleme šireg područja grada kao što su preopterećenost prometnih pravaca, ali i dati prijedloge za buduće strategije razvoja prometnih sustava. Sporazum o sufinanciranju izrade studije potpisan je jučer u prostorijama Osječko-baranjske županije.

Vrijednost prostorno prometne studije iznosi 4,9 milijuna kuna, a zajednički će ju sufinancirati Osječko-baranjska županija s 10 posto, grad Osijek s 15, Hrvatske autoceste i Hrvatske željeznice s po 20 posto, Hrvatske ceste s 25 posto te lučka uprava Osijek i Županijske ceste s po pet posto. Studija bi trebala ponuditi strategije za rješavanje problema u cestovnom, željezničkom, zračnom i riječnom prometu.

Studija će također biti temelj za druge prostorno planske studije i strateške dokumente u idućih trideset do četrdeset godina, ne samo na razini grada i županije, već i na široj razini regije. Naglašeno je i kako grad Osijek na izuzetnoj geostrateškoj prometnoj lokaciji što bi trebalo konačno biti više iskorišteno.
Rok za izradu prometne studije je godinu i pol do dvije godine dana, a dio sredstava za njenu izradu bit će osiguran i preko predpristupnih fondova Europske unije koja rado sufinancira ovakve projekte.

{youtube}qwGbLpZ3kk8{/youtube}

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!