Vijesti / Osijek

Pijani pacijent na osječkoj Hitnoj fizički napao osoblje i popišao im se u hranu

Pijani pacijent na osječkoj Hitnoj fizički napao osoblje i popišao im se u hranu

Posao na Hitnoj jedan je od težih i stresnijih poslova, a dodatno ga oteževaju osoblju i poneki pacijenti, kao što je to bilo prošlog petka na Objedinjenom hitnom prijemu KBC-a Osijek.

Glas Slavonije donosi kako je pacijent u alkoholiziranom stanju fizički  napao medicinske tehničare te im se pomokrio na stol i hranu.

- Pacijent, koji i nije bio tako pijan u odnosu na to kakve sve pacijente primamo, prvo je iščupao braunile i krv je šikljala na sve strane. Potom je ušao u sobu medicinskih tehničara i počeo im mokriti po stolu, po hrani. Kada su ga tehničari pokušali smiriti, jednog je udario šakom u prsa, a drugog nogom u glavu. Nas trojica smo im priskočila u pomoć i jedva uspjela svladati pacijenta koji je bio vrlo snažan. Pozvana je i policija koja je napravila zapisnik. Sreća pa nas je bilo više muških, jer da su bile liječnice same, ne znam kako bi se obranile. Bila je to vrlo mučna scena i takvo što još nisam doživio , ispričao je za Glas Slavonije Dragan Maloševac, specijalizant hitne medicine na Hitnom prijemu osječkog Kliničkog bolničkog centra.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S ovakvim pacijentima djelatnici hitne službe susreću se gotovo svakodnevno.

- Stalno smo izloženi napadima i nitko nas ne tretira kao službene osobe, iako smo i mi u uniformi i pošteno radimo svoj posao spašavajući živote. Hrvatka liječnička komora pokrenula je inicijativu da se i medicinsko osoblje stavi u kategoriju službenih osoba. Tu se ne radi samo o medicinskom osoblju s hitnih prijema, nego i o svim drugim liječnicima. Nije rijetkost ni da revoltirani roditelji budu nasilni i nokautiraju liječnike na Pedijatriji. Što je društvo više u krizi, ljudi su agresivniji – kaže dr. med. Maloševac.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!