Vijesti / Osijek

Novi pokušaj prodaje sablasno praznog Supera

Novi pokušaj prodaje sablasno praznog Supera

Može li angažiranje osječke agencija za nekretnine “Ljubek” potaknuti prodaju Supermarketa, prve moderne robne kuće u Slavoniji, kako stoji u jučer objavljenom oglasu Glasa Slavonije?

Goran Čulić, član Uprave tvrtke Corrodo, vlasnika Supera, nada se tomu jer, priznaje, agencija je ipak lokalnog karaktera i dobar poznavatelj prilika na tržištu. Upravo zbog toga su se posredovanja u prodaji nekadašnjeg simbola osječke trgovine, koji je sa svojih deset tisuća “kvadrata” poslovnog prostora u posve podčinjenom položaju prema novootvorenim robnim centarima (koji su, istina, na periferiji grada), prihvatili u toj renomiranoj osječkoj agenciji.

U međuvremenu kupci imaju sve manje razloga za ulazak u Super. U prizemlju je prazno bezbroj “kvadrata”, podrum popunjava Konzum, cijeli prvi kat potpuno je prazan, a na drugom katu posluje salon namještaja i trgovina obuće. Iako je sam objekt još uvijek u solidnom stanju, zapuštenost i neulaganje vide se na svakom koraku. Tako pokretne stepenice, uz cviljenje i škripu, rade samo za one koji se penju, a stepenice za spuštanje su isključene.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nastavak je to priče o odumiranju središta grada i preseljenju butika, poslovanja i urbane vreve s gradskih ulica u trgovačke centre na periferiji grada.

Žao mi je što se grad tako devastira, što je u središtu sve manje ljudi i što se za gotovo svaku kupnju mora ići u velike trgovačke centre na periferiji grada. U središtu se sve zatvara, propada i odumire. Nedavno sam htjela kupiti jednu knjigu i igračku za poklon, ali potraga po trgovinama u središtu grada bila je uzaludna. Radim u strogom centru, u Županijskoj ulici, i kupnju ne mogu obaviti usput, nego moram krenuti na obilaznicu. Još nigdje nisam vidjela da poslovni subjekti, ali i građani, imaju takav odnos prema središtu grada”, kaže Osječanka Ljerka Šarić.

Iako u oglasu stoji da je kupoprodajna cijena na upit, saznajemo da je riječ o iznosu od šest milijuna eura, a Super se prodaje u cijelosti.

10 milijuna eura - nerealno

Tvrtka Corrodo je do sada u nekoliko navrata samostalno oglašavala prodaju Supera, i to po prvotnoj cijeni od deset milijuna eura. No vrijeme je, a još više i nezainteresiranost potencijalnih kupaca, pokazalo da je riječ o nerealno visokom iznosu te je on u ovom pokušaju prodaje smanjen za čak četrdeset posto.

 

I.SEKOL/D.KUŠTRO (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!