Vijesti / Osijek

Nepregledna Ružina opasna za promet

Nepregledna Ružina opasna za promet

Na adresu naše redakcije stiglo je pismo nezadovoljno i pomalo ljutitog građanina na prometnu situaciju u osječkoj Ružinoj ulici.

"Nažalost, prisiljen sam zbog mjesta stanovanja svakodnevno koristiti Dubrovačku ulicu, i gotovo svakodnevno se izlažem životno opasnoj situaciji kada trebam proći križanje s Ružinom ulicom u smjeru juga. Moja je frustracija tim veća što mi se se na desnoj strani (strani nadolazećih vozila iz Ruzine) stražnje klupe vozi dijete koje još nema ni godinu dana," započinje on svoju poruku.

Naime, kako on kaže, izlazak iz Dubrovačke ulice na Ružinu je izrazito nepregledan, i prometna situacija ondje je krajnje nepovoljna. Jedina pomoć vozacima iz Dubrovačke je premaleno zrcalo postavljeno predaleko od izlaza iz Dubrovačke, koje je nerijetko u hladnijem periodu godine zamagljeno i ne može se ništa vidjeti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drugi i glavni problem je kut pod kojim se navedene dvije ulice sijeku, a uz to, u tom dijelu Ružine ulice bočna parkirna mjesta su na sjevernoj strani, a s obzirom na to da su i Dubrovačka i Ružina jednosmjerne, parkirna bi mjesta trebala biti na južnoj strani i tada ne bi zaklanjala pogled iz Dubrovačke na nadolazeći promet iz Ružine.

"Ono sto me je ponukalo na reakciju je današnja situacija kada sam dva puta ušao u samo križanje i morao se brže-bolje vraćati u unatrag kako ne bi ugrozio vlastiti i živote svoje supruge i djeteta. Nažalost, nakon promjene sata rijetko koje vozilo ima upaljena svjetla, i teško je u neadekvatnom zrcalu razlikovati nadolazeća vozila od parkiranih, posebice oko podneva kao danas kada sunce svijetli direktno u oci. Uz to, preglednost je često dodatno smanjena zbog parkiranih vozila. Zbog svega toga nisam imao izbora nego vozilom izaći u samo križanje, ili kao alternativu parkirati vozilo, izaći iz njega, osobno se kao pješak uvjeriti da mi slijedeću minutu nece nitko naići, vratiti se u vozilo i proći, sto je apsurdno i besmisleno!" nastavlja on.

ruzina 02

Posebno ga boli činjenica kako se u gradu puno pozornosti poklanja represivnom djelovanju na pješake, bicikliste i vozače, a puno manje na otklanjanje ovakvih nepravilnosti.

Nadamo se kako će se ovakve prometne situacije rješavati znatno brže, a posebice prije negoli dođe do neželjenih i pobibeljnih scena na osječkim raskrižjima.

SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!