Vijesti / Osijek

137 učenika provelo je proljetne praznike u Domu tehnike

137 učenika provelo je proljetne praznike u Domu tehnike

Od 18. travnja 2017. do 21. travnja 2017. za vrijeme proljetnih školskih praznika, svaki dan u vremenu od 9,00 do 12,00 sati, učenici osnovnih škola Grada Osijeka imali su priliku uključiti se u radionice tehničkih aktivnosti, u Domu tehnike u osječkoj Tvrđi. Za cijenu od 15 kn po danu učenici su dobili mogućnost kvalitetno provesti proljetne praznike, naučiti nove vještine te potencijalno otkriti svoj novi hobi. Svim polaznicima kao i do sada osigurali smo doručak.



Organizator 3. Proljeća u Domu tehnike je Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka, suorganizatori su Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije i udruge tehničke kulture (Inforatički klub Osijek, Društvo za podvodne aktivnosti ''Mursa'', Aeroklub Osijek, Hrvatsko društvo umjetnika ''Adolf Waldinger'', Društvo pedagoga tehničke kulture Osijek). Organizirali smo 13 radionica. Učenici su imali priliku pohađati slijedeće radionice: Škola letenja dronovima (2 skupine), Mala škola ronjenja, Škola crtanja, Elektronika – izrada svjetleće značke, Robotika – Micro:bit, Sastavljanje i programiranje Lego modela (2 skupine), Konstruktorstvo, Enigmatika na računalu, Maketarstvo – oslikavanje bočica, Maketarstvo – izrada drvenih predmeta, Rastavi sastavi računalo. Radionice Škola letenja dronovima, Mala škola ronjenja i Škola crtanja program su izvodile sva četiri dana, dok su sve ostale radionice bile jednodnevne. Obzirom na specifičnu opremu i posebno prilagođene prostorije koje se
koriste za izvođenje nastave, u većini radionica nismo u mogućnosti primiti više od 10 polaznika po skupini.

Kao i do sada odaziv učenika bio je odličan. Kvalitetno osmišljen program, zanimljive teme i opuštena atmosfera privukla je 137 učenika osnovnih škola grada Osijeka koji su kroz 4 dana sa oduševljenjem pohađali radionice 3. Proljeća u Domu tehnike za vrijeme proljetnih praznika. U odnosu na prošlu godinu kada smo organizirali 7 radionica i imali 61 polaznika sa zadovoljstvom se možemo pohvaliti 224% povećanjem polaznika i činjenicom da su učenici i roditelji prepoznali naš rad i trud i da rado dolaze u Dom tehnike provjeriti što smo mi to za njih pripremili.

Svi učenici koji su se ovom prilikom zaljubili u radionicu koju su pohađali, žele nastaviti raditi i razvijati nove tehničke vještine mogu se uključiti u redovne programe Centra tehničke kulture svake subote u Domu tehnike.

  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!