Vijesti / Osijek

U Strossmayerovoj ulici gradit će se nova zgrada I. gimnazije

U Strossmayerovoj ulici gradit će se nova zgrada I. gimnazije

Na 33. sjednici Gradskog vijeća održanoj početkom ovog mjeseca Grad Osijek dao je suglasnost za prijenos prava vlasništva oranice kčbr. 9121/30 u ulici J. J. Strossmayera na Osječko–baranjsku županiju kao investitora izgradnje nove zgrade I. gimnazije.

Skupština Osječko–baranjske županije svoju je suglasnost na ovaj ugovor dala na svojoj 28. sjednici održanoj 4. travnja 2017., a on je jučer i službeno potpisan.

Nova zgrada I. gimnazije nalaziti će se u Strossmayerovoj ulici (kod križanja s Kanližićevom koja će dobit produžetak), a također je planiran i trg uz križ sv. Ivana Nepomuka. Na području iza škole graditi će se kamp Škole nogometna NK Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Županija se obvezuje započeti izgradnju u roku od tri godine od zaključenja ugovora, a predviđa se i zaključenje posebnoga ugovora za izgradnju komunalne infrastrukture te ugovora kojime će Županija vratiti Gradu dio zemljišta od minimalno 1783 m2 i dio zemljišta planiran za trg uz križ sv. Ivana Nepomuka.

Ovom će investicijom Osijek i Retfala dobiti novi urbani sadržaj, a učenici suvremen objekt po višim standardima srednjeg školstva.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!