Vijesti / Osijek

Pojedini stanari s Vijenca Ivana Meštrovića s balkona bacaju čak i vreće pune smeća?!

Pojedini stanari s Vijenca Ivana Meštrovića s balkona bacaju čak i vreće pune smeća?!

Stanari na osječkom Vijencu Ivana Meštrovića bijesni su na svoje susjede koji već neko vrijeme opetovano bacaju smeće kroz prozor, piše Glas Slavonije.

Stanari se ne obaziru ni na brojna upozorenja okolnih stanovnika, a njihovo smeće ostaje razasuto po ulici, ili pak zapne na granama drveća ispod zgrade.

Neki čak znaju u hodnicima zgrada ostaviti vrećice pune smeća. One tamo često provedu i po nekoliko dana sve dok nekom od susjeda ne dozlogrdi pa ih sam baci.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"To je prestrašno i predstavlja odraz nekulture i nedostatka kućnog odgoja. Da u današnje vrijeme netko može biti toliko neciviliziran i nekulturan, i k tome da nitko od predstavnika stanara i zaduženih ništa o tom pitanju ne poduzima?! Nečuveno", ogorčeno komentira jedan od stanovnika.

Što činiti u takvim slučajevima?

"Nužno je kontaktirati komunalno redarstvo i napraviti prijavu, po kojoj će ono dalje postupiti. Ako se počinitelji ogluše na opomenu, dobit će novčanu kaznu, a ako i dalje nastave takva djela, onda slučaj prelazi u ruke policije, nakon čega se primjenjuje drukčiji postupak", objašnjava predsjednica Udruženja stanara grada Osijeka Vlasta Auguštin.

Ipak, ističe kako u svakoj stambenoj zgradi ima manjih ili većih problema te da su ispred pokretanja bilo kakvih postupaka prvo dužni reagirati predstavnici stanara.

"Predstavnik stanara mora učiniti sve što je u njegovoj moći, a ako ne zna što mu je činiti, neka se javi u Udruženje stanara", kaže Auguštin, piše Glas Slavonije.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!