Vijesti / Osijek

Stotine na osječkoj audiciji za film o Gotovini

Stotine na osječkoj audiciji za film o Gotovini

U Osijeku je danas održan prvi dan audicije za film General koji prati ratni put Ante Gotovine. Uskoro kreće snimanje dijela scena na području Dalja i Erduta pa je to bila prigoda za sve koji se žele okušati kao statisti u ovom filmu Antuna Vrdoljaka.

Tako se u sjedištu Udruge veterana vojne policije Osječko-baranjske županije, preko puta hotela Mursa, okupilo više od 400 muškaraca i žena svih uzrasta.

"Prvog dana imali smo iznenađujući odaziv. Očito je kako Slavonci žele biti dio ovog filma," rekao nam je predsjednik Udruge veterana vojne policije Osječko-baranjske županije, Stipe Modrić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Trenutno nema odabranih kandidata, a nakon što završi sutrašnja audicija, koja traje od 9 do 18 sati, izvršit će se selekcija koju provodi agencija Serena Pro iz Zagreba čije su djelatnice sve kandidate intervjuirale i fotografirale. 

"Zašto sam se prijavio za audiciju? Pa jedan od glavnih razloga je sudjelovanje u Domovinskom ratu, a drugo zato jer poštujem sve što se desilo, borba za pravednost i Hrvatsku, a i samim time želja da pokažemo mladima kako je to uistinu bilo"- kaže nam četrdeset dvogodišnji Mirko, sudionik Domovinskoga rata koji je u subotu došao na audiciju.

Zanimljivo, čak 80 posto anketiranih izjasnilo se kako im ne bio problem glumiti neprijateljske vojnike, a i branitelj Mirko odgovara da bi, jer zna kako su se stvari odvile u stvarnosti i tko je pobijedio, dok njegov prijatelj kroz šalu odgovara: "Mi znamo kako su oni izgledali."

Za potrebe snimanja na audiciji traži se 200 muškaraca te 50 do 100 osoba starije dobi, žena i djece. Predsjednik Udruge veterana vojne policije OBŽ, Stipe Modrić, kaže kako bi se na području Dalja i Erduta „General“ trebao snimati krajem svibnja.

general sibhr os 04

general sibhr os 06

general sibhr os 05general sibhr os 02

Tekst: A.Dizdar i T.M./SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!