Vijesti / Osijek

Na proljeće novo, veliko dječje igralište pokraj Bijele lađe

Na proljeće novo, veliko dječje igralište pokraj Bijele lađe

Osječko-baranjska županija u cilju povećanja komunalnog standarda i stvaranja kvalitetnih i sigurnih uvjeta za dječju igru i njihov motorički razvoj nastavlja s projektom izgradnje i opremanja dječjih igrališta.

Slijedom toga danas je župan dr. sc. Vladimir Šišljagić potpisao ugovore s izvođačem radova - tvrtkom Stribor oprema d.o.o. i stručnim nadzorom - tvrtkom Trinas projekt d.o.o, s kojima je ugovorena izgradnja 11 dječjih igrališta na području naše Županije.

Do 15. travnja ove godine, djeca i njihovi roditelji dobiti će nova igrališta u: Bocanjevcima, Osijeku na tri lokacije (uz OŠ Višnjevac, u naselju Podravlje i u centru grada uz nekadašnji prostor Bijele lađe), Valpovu, naselju Lug u Bilju, naselju Cret Bizovački u Bizovcu, naselju Breznica Đakovačka u Levanjskoj Varoši, uz OŠ Josip Kozarac u Punitovcima, Satnici Đakovačkoj i Vladislavcima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Vrijednost ovih radova je 1,5 milijuna kuna, a uz to su sve jedinice lokalne samouprave gdje će se raditi igrališta ustupila parcele za ovu namjenu. Igrališta će se raditi sukladno najvišim europskim standardima kvalitete i sigurnosti, rekao je župan Šišljagić.

Dodatno je bilo riječi o igralištu u Osijeku na zelenoj površini uz Promenadu kraj nekadašnjeg ugostiteljskog objekta Bijela lađa. Naime, ovo igralište bit će na razini onih koja se mogu vidjeti u svjetskim metropolama. Na cijeloj površini od 650 m2 imati će gumenu podlogu i bit će ograđeno. Uz standardna igrala (njihalice, klackalice, ljuljačke, pješčanik, tobogan) imati će i kombinirani tunel - igralo za stariji i mlađi uzrast, edukativni pano i stablo kuglastog javora s kružnom klupom.

igraliste bijela ladja

Županija je u posljednjih 10 godina izgradila 91 dječje igralište u vrijednosti 6, 8 milijuna kuna.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!