Vijesti / Osijek

Veliki i kičasti plakat sa žitom i Stepincem u centru grada razljutio Osječane

Veliki i kičasti plakat sa žitom i Stepincem u centru grada razljutio Osječane

Dan uoči Stepinčeva, u Osijeku je, na križanju Stepinčeve i Vukovarske ulice, svečano otrkivena bista blaženog Alojzija Stepinca, zagrebačkog nadbiskupa i kardinala, kojega se smatra jednim od velikana Katoličke crkve u Hrvatskoj.

Već na otvaranju došlo je do trzavica. Arhitekt Progomet prigovorio je gradonačelniku kako je bista postavljena na neprimjerenom mjestu, pored rampe na ulazu na parkiralište.

Ali tu nije kraj "neprimjerenostima". Kako bi se sakrila oronula fasada zid kuće iza biste bio je obložen ružnim sivim limom, a to je riješeno na na način koji je izazvao brojne negativne reakcija građana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Fotografije novog  su se brzo proširile društvenim mrežama, a za naći i jedan pozitivan komentar morate se jako potruditi.

Građane najviše smeta kič i smatraju kako je dizajnersko rješenje totalni promašaj.

"Užas!!! Pa bolje da su fasadu novu napravili na tom objektu neg ovako sakrili samo cigle i rupe :("

"Stavili spomenik na parking...zid stare zgrade obljepili plakatom koji će brzo izgledati derutno...mislim da tako nešto kardinal nije zaslužio"

"Kud nas sve manje ima, još i počinjemo izgledati kao malograđanska prćija!"

"S dizajnerskog aspekta mislim da je tehnološki korektno izvedeno (print i boje), ali konceptualno je čisti promašaj - gledajući i s urbanističkog aspekta same lokacije (parkiralište) do uređenja s sječkom na blatu. Nepotrebno koreliranje biste i zida u pozadini, tog imaginarnog polja gdje se JOŠ JEDNOM ukazuje kardinal i ono što je netko na FB najprikladnije napisao neke "lire" tj. tekst pjesme ili misao.. Te činjenica da ako se nađemo na lokaciji navečer, bista je u mraku, a polje je jako osvjetljeno.."

Ovo su samo neki od komentara ljutih građana na Facebooku. Kako vi komentirate ovako uređenje u centru grada?

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!