Vijesti / Osijek

Dugovi za porez na cestovna vozila

Dugovi za porez na cestovna vozila

  Također, važna informacija dolazi i za 14.000 poreznih obveznika.

Više od 12 i pol milijuna kuna duguje 14.000 poreznih obveznika za porez na cestovna motorna vozila. Od 1. siječnja ove godine Županija Osječko-baranjska preuzela je naplatu toga poreza od porezne uprave i dala rok za plaćanje do 31. svibnja ove godine.

Čulo se danas i kako je vidljivo da se smanjuje fiskalni kapacitet jedinica lokalne samouprave ali da se smanjio i prihod po glavi stanovnika. Jedinice lokalne samouprave, ponovno je upozoreno, ne mogu podmiriti svoje obveze.

Govorilo se i o sudjelovanju Osječko-baranjske županije u programima Europske unije. Do sada subjekti su do sada aktivno sudjelovali u 137 projekata odobrenih od strane Europske komisije i drugih međunarodnih izvora ukupne vrijednosti preko 258 milijuna kuna. Samo u protekle četiri godine na području grada Osijeka i Osječko-baranjske županije odobreno je 66 projekata. Naša županija prednjači u iskorištavanju sredstava iz predpristupnih fondova, no ipak malo toga iskorišteno je iz SAPARD i IPARD programa, a koji se odnose na poljoprivredu.

Upozoreno je na trenutačne probleme u poljoprivrednoj proizvodnji – stočarstu i proizvodnji bilja, ali i na činjenicu da se još uvijek ne zna što će se događati s poljoprivrednom proizvodnjom ulaskom u EU.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na žalost, rješenja i odgovora nema ni na sve manji broj učenika u srednjim školama. Čulo se, naime, kako je trenutačno u srednje škole upisano 4314 učenika, osmi će razred ove godine završiti njih 3852-je, a svega 2814 učenika završava prvi razred osnovne škole.

{youtube}1m-NDnMVefM{/youtube}

TEKST: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!