Vijesti / Osijek

Kreću radovi na projektu koji će promjeniti vizuru Tvrđe

Kreću radovi na projektu koji će promjeniti vizuru Tvrđe

„Edukativni i informativni turistički centar mladih Stara pekara s Trgom Vatroslava Lisinskog, Tvrđa“ naziv je projekta kojim će se obnoviti stara barokna jezgra grada Osijeka kao regionalnog središta kulturnog turizma.

Ugovor, za ovaj najveći samostalni projekt gradske uprave u vrijednosti  66.054.649,11 kn od kojih čak 52.617.194,49 kn dolazi iz fondova Europske unije, potpisan je danas u Galeriji Waldinger. Poptisivanju su nazočili gradonačelnik Ivan Vrkić, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petrić.

Projektom, čija provedba počinje 1. veljače, će se urediti stara austro-ugarska vojna pekara uz izgradnju Trga Vatroslava Lisinskog. Objekti nekadašnje vojne pekare i skladišta bit će prenamijenjen u Edukativni i informativni turistički centar mladih, a novi Trg bit će opremljen velikom pozornicom koja će značajno poboljšati infrastrukturu za potrebe izvođenja kulturnog i turističkog sadržaja.

stara pekara

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U brojkama, radi se o ukupno 9.437 m² obnovljenog prostora gdje se 5.527 m² odnosi na zgradu stare pekare, 2.528 m² na dvorište same zgrade i 1.382 m² na Trg odnosno javnu površine.

- Projekt će sigurno promijeniti vizuru grada i detaljno je oplemeniti što je sjajna vijest za sve nas koji volimo Osijek, grad po mjeri čovjeka i grad s tisuću potencijala koje koristimo i koje ćemo tek iskoristiti. Ovo je tek početak, poručio je osječki gradonačelnik.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!