Vijesti / Osijek

Hrvatska liječnička komora: ''Želimo novu bolnicu u Osijeku!''

Hrvatska liječnička komora: ''Želimo novu bolnicu u Osijeku!''

Hrvatska liječnička komora (HLK) i Hrvatski liječnički zbor (HLZ) upozorili su na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak u Osijeku na alarmantno stanje infrastrukture i loše uvjete rada u KBC-u Osijek. Zatražili su od mjerodavnih institucija da se osiguraju sredstva za izgradnju nove bolnice u Osijeku kako bi se ispunili suvremeni standardi pružanja zdravstvene skrbi.

Predsjednik Povjerenstva HLK-a za Osječko-baranjsku županiju doc. dr.  sc. Vedran Zubčić, podsjetio je da je današnja bolnica građena prije 130 godina te kako KBC Osijek zbog derutnih objekata ne može zadovoljiti niti potrebe struke niti pacijenata. Istaknuo je kako štete na bolnici nastale kao posljedica olujnog vremena prošle godine kao i nedavno puknuće toplovodne cijevi na Zavodu za oftalmologiju potvrđuju kako je krajnje vrijeme za traženje dugoročnog rješenja, što je tijekom posjeta bolnici zaključio i ministar zdravstva prof. dr. Milan Kujundžić. „Jedino kvalitetno, održivo  i dugoročno rješenje je izgradnja nove bolnice“, poručio je dr. Zubčić.

>>> Višemilijunska šteta na Zavodu za očnu medicinu u Osijeku

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predsjednik osječke podružnice HLZ-a doc. dr. sc. Hrvoje Mihalj naglasio je kako pacijenti unatoč svemu dobivaju sve potrebnu zdravstvenu skrb isključivo zahvaljujući angažmanu bolničkog osoblja. „Iako nabavljamo vrhunsku opremu, rad u takvim starim i dotrajalim prostorijama sa starim instalacijama dovodi do nezgoda i nesreća, stoga bi nova bolnica bila najbolje rješenje“ rekao je doc. Mihalj.

Dopredsjednica Povjerenstva HLK-a za međunarodnu suradnju dr.  sc.  Marija Perić, upozorila je kako je sanacija starih zgrada kratkoročno i najskuplje rješenje te da bi mjerodavni trebali što prije ozbiljno pristupiti problemu.

Samo u 2016. godini KBC Osijek napustilo je 28 liječnika, a jedan od razloga njihova odlaska su i loši uvjeti rada u toj bolnici.

Izvor: hlk.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!