Vijesti / Osijek

U Osijeku razbijen lanac preprodavača oružja

U Osijeku razbijen lanac preprodavača oružja

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU osječko-baranjske u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvo u Osijeku proveli su kriminalističko istraživanje po operativnoj akciji „KELLER“ za kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Više mjesečno kriminalističko istraživanje završeno je jučer 7. prosinca te je također provedeno na području pet policijskih uprava tijekom kojeg su provedene pretrage doma i drugih prostorija.

Kod deset osoba s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske, Zagrebačke, Splitsko-dalmatinske i Sisačko-moslavačke županije pronađeno je i oduzeto: 12 pušaka, 8 pištolja, oko 7000 komada raznog puščanog i pištoljskog streljiva, ručni bacač, više komada ručnih bombi, nekoliko desetaka optika za puške, nekoliko desetaka tromblonskih mina, protupješačka mina te razni drugi dijelovi oružja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osumnjičeni su za ukupno deset kaznenih djela i tri prekršaja iz Zakona o oružju, pri čemu se osumnjičenika s područja Osječko-baranjske županije tereti za nabavljanje oružja s ciljem daljnje distribucije i preprodaje na području cijele Hrvatske, dok se ostale tereti za nezakonitu nabavu i posjedovanje oružja.

>>> U tramvaju pronašao vrećicu s mecima

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!