Vijesti / Osijek

VIDEO: Vodovod najavljuje ambiciozne projekte

VIDEO: Vodovod najavljuje ambiciozne projekte

Proširenje kanalizacijske mreže na dijelove grada u kojima ona nije postojala (Sarvaš, Tenja, Cvjetno naselje) u završnoj je fazi, a iz Vodovoda najavljuju i rekonstrukciju postojećih kanalizacijskih sustava koji obnovu trebaju zbog starosti.

Najambiciozniji je projekt rekonstrukcije sjevernog kolektora. “Osječki kanalizacijski sustav ima tri 'kralješka' koji pokrivaju cijelu odvodnju u gradu. Sjeverni kolektor, koji se proteže od Ribarske ulice do vojarne Vrbik jedan je od njih zbog čega je njegova rekonstrukcija od velikog značaja za Osijek. U fazi je potpisivanja ugovora za projektiranje ovog pothvata čija je realizacija planirana za 2012. godini, uz potporu strukturnih fondova EU i Hrvatski voda, kaže Krešimir Nemčanin, rukovoditelj Vodovodove PJ Kanalizacija, te dodaje kako će rekonstrukcija sjevernog kolektora obuhvatiti prokopavanja ispod promenade. Riječ je projektu koji će biti realiziran kao osnovni preduvjet za planiranu generalnu rekonstrukciju osječke šetnice koja bi u konačnici trebala rezultirati spajanjem Tvrđe s Donjim gradom uz Dravu.
No, ipak, prvi na redu za generalnu sanaciju su sustavi u Donjem gradu i središtu Osijeka.
- Najdalje smo došli s planovima za rekonstrukciju kanalizacije u Ilirskoj, Ružinoj i Hebrangovoj ulici. Za taj dio grada projekt je gotov te je većina dozvola ishođena. Projekt je gotov i za rekonstrukciju kanalizacijske mreže u Vukovarskoj ulici, od raskrižja s Huttlerovom do MIO Standarda i čekamo dozvole, a projekt za Cvjetkovu, Crkvenu i Krstovu ulicu upravo se izrađuje. Riječ je najkritičnijim dijelovima grada kada je u pitanju odvodnja s obzirom na to da su na tim područjima dijelovi kanalizacijske mreže stari i više od 100 godina, kaže Nemčanin.

VIDEO:
{youtube}KamtTb7bKuA{/youtube}

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

TEKST:  I.Kukić Solar, www.glas-slavonije.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!