Vijesti / Osijek

Grad Osijek osigurao sredstva za asistente u nastavi i za ovu školsku godinu

Grad Osijek osigurao sredstva za asistente u nastavi i za ovu školsku godinu

Zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham, sa suradnicima, predstavio je rezultate provedbe odabira projekata u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu osiguravanja pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, dovršilo je evaluaciju projektnih prijedloga u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama - faza II" te donijelo Odluku o financiranju 49 projekata u ukupnom iznosu od 74.735.497,32 kuna bespovratnih sredstava kojom se financira i ukupno osigurava 2030 pomoćnika/stručnih komunikacijskih posrednika za 2268 učenika s teškoćama u razvoju. Riječ je o bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.

Upravo je u svrhu pružanja potpore uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, odnosno osiguravanja uvjeta za poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje učenika s teškoćama u razvoju raspisan je Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava. Projekte su prijavile jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave kao osnivači osnovnih i srednjih škola (javnih i privatnih škola s pravom javnosti).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Među najuspješnijim prijaviteljima i ove je godine Grad Osijek, kojem je ovom Odlukom o financiranju odobren maksimalan iznos prihvatljivih troškova 2.248.234,00 kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 1.910.998,90 kuna, uz stopu vlastitog sufinanciranja 15%.

"Riječ je o iznosu koji pokriva angažman 64 pomoćnika u nastavi u nastupajućoj školskoj godini", pojasnio je zamjenik Ham.

Nastavno na Odluku o financiranju 49 projekata, s korisnicima sredstava bit će sklopljen ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava na svečanosti koja će se održati u utorak, 30. kolovoza 2016. godine u Konferencijskoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Izvor: osijek.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!